· · Komentari: 0
GRMLJAVINA

Da li je GROM u blizini? Primenite OVAJ jednostavan trik da to saznate!

Koji znaci će vam reći da je grom dovoljno blizu da vam naudi?

1622476874_storm-844160_1920.jpg
FOTO: Piksabej

Izjednačite grmljavinu sa munjom, čak i ako munja nije vidljiva tu gde se trenutno nalazite. Ako čujete grmljavinu, dovoljno ste blizu da vas pogodi grom. Čak i ako ne čujete grmljavinu, možete biti u opasnosti.

Kako da saznate koliko je blizu grom?

Ako izbrojite broj sekundi između sevanja groma i zvuka groma, a zatim podelite sa 5, dobićete udaljenost groma u kilometrima: 5 sekundi = 1,5 kilometar, 15 sekundi = 4,5 km, 0 sekundi = vrlo je blizu. Imajte na umu da biste tokom brojanja trebali biti na sigurnom mestu.

Pročitajte još: Dobrodošli u Argleton - mesto koji NE POSTOJI! Fantomsko selo koje se pojavljuje na Gugl mapi postaje sve veća MISTERIJA! (VIDEO)

Pravilo 30:30

Ne zaboravite na pravilo 30-30. Kad ugledate munju, počnite da brojite do 30. Ako čujete grmljavinu pre nego što stignete do 30, idite unutra. Obustavite aktivnosti najmanje 30 minuta nakon poslednjeg pljeska.

Šta ne treba raditi za vreme oluje sa grmljavinom?

  • Izbegavajte vodu. Nemojte se kupati, tuširati, prati posuđe ili imati bilo kakav drugi kontakt sa vodom tokom grmljavine jer grom može proći kroz vodovod zgrade.
  • Izbegavajte elektronsku opremu. ...
  • Izbegavajte kablovske telefone. ...
  • Izbegavajte prozore, vrata, tremove i beton.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU  

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.