Oglas
· · Komentari: 1
PRAVOSLAVNI KALENDAR

Sutra je SVETA EKATERINA! Evo zašto se sve devojke danas MORAJU POMOLITI ovoj svetiteljki

Srpska pravoslavna crkva sutra slavi praznik posvećen svetoj Velikomučenici Ekaterini Aleksandrijskoj

1607205641_ekatarina.jpg
Foto: SPC
Oglas

Pravoslavni vernici sutra slave praznik posvećen svetoj Velikomučenici Ekaterini Aleksandrijskoj , svetiteljki koja je po predanju imala viziju u kojoj joj se Isus hrsit podario prsten. Nakon toga, život je posvetila bogu, obrazovanju u filosofiji, medicini, retorici i logici.

Pročitajte još: Znate li zašto je manastir ŽIČA CRVENE boje? Mi imamo odgovor!

Prema narodnom predanju predanju, u verskoj raspravi pred 50 mudaraca sa carom Maksencijem, Ekaterina je odnela pobedu. Usledila je kazna, koja je podrazumevala da bude spaljena sa svih 50 mudraca. Pred smrt, na Ekaterinin nagovor, ovi mudraci su primili hrišćanstvo i ispovedili se.

Pročitajte još: Pismo MASONA koje se PREPRIČAVA: Isprovociraćemo socijalnu KATAKLIZMU i otvoriti vrata LUCIFERU

NJene mošti čuvaju se na Sinaju. Manastiru Svete Katerine sveti kraljevi Dragutin i Milutin darivali su brojne poklone koji se čuvaju u manastirskom muzeju i biblioteci. 

Pročitajte još: Manastir Kumanica krije NAJVEĆU SRPSKU TAJNU: Mošti Svetog Save NISU SPALJENE?!

Ekaterina je bila uhvaćena, mučena i pogubljena u svojoj 18. godini, a prilikom pogubljenju, iz njenog tela poteklo je tada mleko umesto krvi. NJene mošti čuvaju se na Sinaju. Manastiru Svete Katerine sveti kraljevi Dragutin i Milutin darivali su brojne poklone koji se čuvaju u manastirskom muzeju i biblioteci.

Pročitajte još: Znate li zašto poštovaoci Dostojevskog kupe karanfil i izađu na trećoj stanici, kod manastira Aleksandar Nevski?

Narodna verovanja i običaji

Prema pravoslavnoj tradiciji postoji verovanje da se ovoj svetiteljki mole devojke koje žele da upoznaju ljubav svog života. Potrebno je moliti se svake večeri tokom 40 dana i želja će biti uslišena.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas