Oglas
· · Komentari: 0
LETNJE AKTIVNOSTI

Kada ste poslednji put uradili nešto po PRVI PUT? Ovo LETO je pravi trenutak za nešto DRUGAČIJE

Nažalost, za većinu nas leto ne traje tokom cele godine.

1596889207_Depositphotos_34832893_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ali, još uvek imate dovoljno vremena da iskoristite sunčane dane i letnji šarm. Pre nego što spakujete sve utiske u kofer do novog proleća i prepustite se melanholiji jeseni, ostalo je još nekoliko stvari koje biste (ako niste) trebalo da uradite do kraja leta.

Pročitajte još: O ovom hotelu KOLAJU PRIČE, svaki detalj govori JEDNO, a sada mami i SRBE (FOTO)

Foto: Piksabej

Posetite bioskop na otvorenom

Ne postoji ništa romantičnije od odlaska u bioskop na otvorenom sa voljenom osobom. Posebno ovog leta, kada je još uvek aktivna socijalna distanca, veliki broj filmskih i pozorišnih projekcija biće prikazan na otvorenom. 

Pročitajte neku dobru knjigu

Koliko knjiga ste pročitali od početka pandemije? Ako možete da prstima jedne ruke da nabrojite njihovu količinu, vreme je da isključite svoj mobilni telefon, uzmete dobu knjigu i nađete neko senovito mesto na otvorenom. Najlakši način da se distancirate od stvarnosti i trenutnih stvari koje vas okupiraju je da se prepustite redovima dobre knjige.

Pročitajte još: Žene žive duže od muškaraca tek od 19. veka, a znate li šta je tome PRETHODILO?

Isprobajte sve ukuse sladoleda koje nikad niste

Foto: Piksabej

Vaš omiljeni sladoled je vanila, i tačka. Zašto biste sebi to radili? Postoji toliko mnogo ukusa, orijentalnih, azijskih, pa čak i onih koje sami možete da stvorite, da biste uživali samo u jednom. Iskoristite ovo leto za isprobavanje novih ukusa. Stručnjaci tvrde da se naš ukus tokom godina menja, pa možda ono što niste voleli kad ste bili dete, sada postane vaš omiljeni ukus.

Pripremajte hranu na otvorenom

Bilo da u svom dvorištu imate roštilj ili ploču za pečenje, ovo leto iskoristite da na njima pripremate svoje obroke. Zaboravite makar na neko vreme kuhinju i šporet, i pripremajte svoju hranu na otvorenom. Od mesa, preko povrća do ribe, isprobajte širu paletu namirnica u grilovanom obliku.

Foto: Depozit

Prepustite se ukusima morske hrane

Možda nemate naviku da jedete ribu i morske plodove, ali bi oni, prema rečima nutricionista, trebalo da budu na vašem meniju minimum jednom nedeljno. Ako niste vešti u njihovom spremanju, sigurno možete da pronađete dobar restoran koji priprema morsku hranu. Promenite rutinu svojih obroka i probajte napokon te škampe, lignje, dagnje i ostale morske specijalitete.

Pročitajte još: Ova država ZABRANILA je prodaju SLATKIŠA I GRICKALICA DECI: Tamo se 73% stanovništva smatra GOJAZNIM

Uskočite u jezero

Ako leto obično provodite na bazenu ili letujete na moru, ovog leta uradite nešto drugačije. Pronađite najbliže jezero, povedite voljenu osobu, uhvatite se za ruke i uskočite u vodu. Osećaj je neopisiv, a uspomene vredne truda. Ako u blizini grada u kom živite postoji reka u kojoj može da se kupa, i ona može da posluži u iste svrhe.

Obradujte nekoga do koga vam je stalo

Foto: Depozit

Da li poklanjate pažnju dragim osobama samo kada im je rođendan, Nova godina i tome slično?  To ne moraju biti veliki i skupi pokloni. Dovoljan je buket cveća za baku, čokolada za mlađu sestru, ulaznica za bioskop za brata i njegovu devojku, masaža za dvoje u spa centru za vas i vašeg voljenog. Sitnice poput lepe reči i zagrljaja, mogu u velikoj meri da promene način na koji se neko koga volite oseća.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas