Oglas
· · Komentari: 0
ŽURKA

KAKO NAPRAVITI ŽURKU U DOBA KORONE? Moguće je, stručnjaci otkrivaju na koje ključne detalje morate paziti

Najsigurnije žurke su one na kojima znate sve goste i sa kojima ste bili u kontaktu pre samog događaja, ističu stručnjaci.

1596010952_campfire-984020_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Iako su noćni klubovi bili odavno otvoreni, mnogi su uvereni da to nije bio dobar potez budući da se korona virus u poslednje vreme proširio upravo tamo.

Pročitajte još: TRI GRACIJE NA OBALI CRVENOG MORA: Luksuz s ukusom istoka, vodena magija ili raj za odrasle (FOTO)

Na početku pandemije bilo je glasina i o tzv. ‘korona partyjima’ koji su se organizovali širom države, uz nepoštovanje epidemioloških mera.

Pročitajte još: SEDAM životnih lekcija iz ANE KARENJINE koje možemo i danas da primenimo

Iako su masovna okupljanja primarni izvor zaraze, mnogi se i dalje pitaju kako organizovati (sigurne) žurke tokom pandemije. Ako već morate, evo nekoliko saveta stručnjaka kako to da učinite.

Broj gostiju

Doktor Michael Richardson smatra da ne biste trebali da zovete više od 10 ljudi. “Ako je broj zaraženih u porastu, dobra je ideja otkazati žurku i slediti preporuke struke”, rekao je za Bustle. Čak i ako broj zaraženih pada, posavetujte se sa svojim lekarom o tome je li sigurno proširiti svoj društveni krug.

Pročitajte još: GLEDAMO I NE VERUJEMO: Ovaj vešti artist šminkom može da se transformiše u koga god poželi (VIDEO)

“Najsigurnije žurke su one na kojima znate sve goste i s kojima ste bili u kontaktu pre samog događaja. Ovo je posebno važno ako se neko zarazi korona virusom kako bi olakšali pronalaženje i obaveštavanje svih koji su bili izloženi”, savetuje Richardson.

Foto: Piksabej

Mesto održavanja

Doktor preporučuje da se klonite žurki u malim, zatvorenim prostorima poput kafića, podruma i klubova. Umesto toga, savetuje okupljanja na otvorenom kako bi smanjili rizik od prenošenja korona virusa.

To ne znači da na otvorenom ne postoji mogućnost da se zarazite, već je rizik manji zahvaljujući većoj mogućnosti održavanja razmaka.

Ipak, sva okupljanja, bez obzira na mesto održavanja, dolaze s rizikom koji raste s brojem gostiju.

Pročitajte još: 29-1=30 Kako bre?! Bizarna MOZGALICA je potpuno ZALUDELA internet (VIDEO)

Foto: Piksabej

Kako se zaštititi?

Čak i ako se na žurkama pridržavate navedenih smernica (manje od 10 poznatih osoba na otvorenom), trebali biste preduzeti dodatne mere kako biste smanjili rizik od zaraze.

Richardson savetuje da nosite masku ako socijalna distanca nije moguća. “Kada nosite masku štitite svoje prijatelje i porodicu na zabavi”, objašnjava.

Savetuje da izbegavate deljenje tanjira s hranom i dodirivanje površina s kojima su drugi često u kontaktu. “Mogućnost zaraze značajno raste kada nekoliko osoba dira istu površinu i svi gosti se mogu zaraziti”, kaže doktor.

Preporučuje se upotreba posebno zapakovanih grickalica i da gosti sami donesu svoja pića. Za kraj, kao i uvek, perite ruke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas