· · Komentari: 0
aktivnosti

Kako se navići na posao posle GODIŠNJEG ODMORA?

Povratak na posao nakon godišnjeg odmora i laganijeg letnjeg ritma retko kome prija… No, obaveze su tu, život se polako vraća u normalu, a na nama je da se prilagodimo i u novu sezonu uđemo što spremniji i sa puno elana.

1601201395_people-2567915_1280.jpg
Foto: Pixabay

Kako bi vam to lakše pošlo za rukom, u nastavku vam donosimo nekoliko praktičnih saveta koji vam mogu dosta pomoći.

1. Dobra organizacija je ključna

U cilju postizanja i završavanja svih obaveza tokom užurbanog radnog dana, vrlo je bitno da se dobro organizujete, i to na više frontova:

Organizujte svoj životni prostor

Pod tim prvenstveno podrazumevamo da treba da se rešite svih nepotrebnih stvari koje vam samo zauzimaju prostor i crpe energiju. Osim toga, ukoliko radite od kuće, poželjno bi bilo da jedan deo stana pretvorite u svoj radni kutak tako da on istovremeno bude i funkcionalan i udoban, ali i kreativan kako bi vas motivisao tokom rada. Poneki novi dekor detalj ili komad nameštaja u stanu može lepo osvežiti prostor i pružiti vam novu dozu energije i inspiracije za novi početak.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Nije zdrav, ali se OSMEH vraća na lice čim ga vidimo! Evo kakvo RASPOLOŽENJE izaziva POMFRIT

Organizujte svoje misli

Velika je verovatnoća da u ste u ovom trenutku puni ideja, želja i planova za novu sezonu, ali da ne znate odakle da krenete… Ukoliko vas to čini nervoznim, to znači da treba da se smirite i svoje misli dovedete u red, a jedan od načina da to postignete jeste meditacija. Ona će vam pomoći da se opustite i uspostavite vezu između svog duha i tela, što će vam značajno pomoći da ostanete zdravi, vitalni i fokusirani na svoje zadatke.

Organizujte svoje aktivnosti

Ukoliko imate previše obaveza i stalno ste pod stresom, naučite da delegirate. To znači da ne morate sve da držite pod kontrolom i radite sami, već da određena zaduženja možete poveriti svojim ukućanima, kolegama na poslu, te ljudima iz svog okruženja. Kako biste bili uspešni u tome, vrlo je bitno da imate agendu ili pregledan dnevnik u kome ćete voditi evidenciju svih svojih obaveza i aktivnosti.   

2. Usvojite dobre navike

Kada se lepo organizujete i pripremite za nove izazove, vreme je da usvojite nove navike koje će vaš život učiniti još zdravijim, boljim i kvalitetnijim:

Pročitajte još: Hoćete više da ZARAĐUJETE, vodite LAGODAN život? Verovali ili ne, SPAVANJE ima veze sa tim!

Počnite da vežbate

Foto: Deposit

Opšte je poznato da bavljenje sportom podstiče lučenje endorfina koji nas čine srećnim. Stoga, idite na trčanje, krenite na kurs joge ili pilatesa, vežbajte boks ili jednostavno uvedite rađenje vežbi svakog jutra u svom domu. Svaka, pa i najmanja fizička aktivnost prijaće vašem organizmu i doneće pozitivne promene.   

Povedite računa o ishrani

Kako biste se osećali dobro i bili puni energije, vrlo je važno da se zdravo hranite. To ne znači da u startu morate da pravite drastičan zaokret, ali i male izmene doneće rezultate. Za početak, ne preskačite doručak, umesto čipsa ili čokoladice, za užinu pojedite nešto od voća, a odlazak u pekaru svedite na minimum.  

Pročitajte još: Svi znamo za SESTRE BRONTE, ali da li ste znali da su imale i BRATA: Bio je GENIJALAN SLIKAR, a danas je ZABORAVLJEN

Aktivirajte društveni život

Nema ničeg boljeg od opuštenog druženja sa porodicom i prijateljima. To su dragoceni trenuci koji nas smiruju, vraćaju sebi i bude veru da će sve biti u redu. Isto tako, jako je važno da se lišite loše energije i negativnih misli koji vam kvare raspoloženje i bude nemir, kao i svih negativnih navika za koje znate da vam ne čine dobro.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.