Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
активности

Како се навићи на посао после ГОДИШЊЕГ ОДМОРА?

Повратак на посао након годишњег одмора и лаганијег летњег ритма ретко коме прија… Но, обавезе су ту, живот се полако враћа у нормалу, а на нама је да се прилагодимо и у нову сезону уђемо што спремнији и са пуно елана.

1601201395_people-2567915_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Како би вам то лакше пошло за руком, у наставку вам доносимо неколико практичних савета који вам могу доста помоћи.

1. Добра организација је кључна

У циљу постизања и завршавања свих обавеза током ужурбаног радног дана, врло је битно да се добро организујете, и то на више фронтова:

Организујте свој животни простор

Под тим првенствено подразумевамо да треба да се решите свих непотребних ствари које вам само заузимају простор и црпе енергију. Осим тога, уколико радите од куће, пожељно би било да један део стана претворите у свој радни кутак тако да он истовремено буде и функционалан и удобан, али и креативан како би вас мотивисао током рада. Понеки нови декор детаљ или комад намештаја у стану може лепо освежити простор и пружити вам нову дозу енергије и инспирације за нови почетак.

Фото: Депосит

Прочитајте још: Није здрав, али се ОСМЕХ враћа на лице чим га видимо! Ево какво РАСПОЛОЖЕЊЕ изазива ПОМФРИТ

Организујте своје мисли

Велика је вероватноћа да у сте у овом тренутку пуни идеја, жеља и планова за нову сезону, али да не знате одакле да кренете… Уколико вас то чини нервозним, то значи да треба да се смирите и своје мисли доведете у ред, а један од начина да то постигнете јесте медитација. Она ће вам помоћи да се опустите и успоставите везу између свог духа и тела, што ће вам значајно помоћи да останете здрави, витални и фокусирани на своје задатке.

Организујте своје активности

Уколико имате превише обавеза и стално сте под стресом, научите да делегирате. То значи да не морате све да држите под контролом и радите сами, већ да одређена задужења можете поверити својим укућанима, колегама на послу, те људима из свог окружења. Како бисте били успешни у томе, врло је битно да имате агенду или прегледан дневник у коме ћете водити евиденцију свих својих обавеза и активности.   

2. Усвојите добре навике

Када се лепо организујете и припремите за нове изазове, време је да усвојите нове навике које ће ваш живот учинити још здравијим, бољим и квалитетнијим:

Прочитајте још: Хоћете више да ЗАРАЂУЈЕТЕ, водите ЛАГОДАН живот? Веровали или не, СПАВАЊЕ има везе са тим!

Почните да вежбате

Фото: Депосит

Опште је познато да бављење спортом подстиче лучење ендорфина који нас чине срећним. Стога, идите на трчање, крените на курс јоге или пилатеса, вежбајте бокс или једноставно уведите рађење вежби сваког јутра у свом дому. Свака, па и најмања физичка активност пријаће вашем организму и донеће позитивне промене.   

Поведите рачуна о исхрани

Како бисте се осећали добро и били пуни енергије, врло је важно да се здраво храните. То не значи да у старту морате да правите драстичан заокрет, али и мале измене донеће резултате. За почетак, не прескачите доручак, уместо чипса или чоколадице, за ужину поједите нешто од воћа, а одлазак у пекару сведите на минимум.  

Прочитајте још: Сви знамо за СЕСТРЕ БРОНТЕ, али да ли сте знали да су имале и БРАТА: Био је ГЕНИЈАЛАН СЛИКАР, а данас је ЗАБОРАВЉЕН

Активирајте друштвени живот

Нема ничег бољег од опуштеног дружења са породицом и пријатељима. То су драгоцени тренуци који нас смирују, враћају себи и буде веру да ће све бити у реду. Исто тако, јако је важно да се лишите лоше енергије и негативних мисли који вам кваре расположење и буде немир, као и свих негативних навика за које знате да вам не чине добро.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas