Oglas
· · Komentari: 0

NAJREĐI ROĐENDANI NA SVETU: Na ovih deset datuma se rodio najmanji broj ljudi

Ovo su 10 najređih rođendana na svetu prema podacima organizacije World of Statistics

1705076634_Foto-Shutterstock-datumi-rodjenja.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Slaviti rođendan 29. februara je prava retkost. Ovo nije iznenađujuće kada se ovaj datum pojavljuje u našim kalendarima – svake prestupne godine, odnosno svake četiri godine.

Sa ovom ocenom se slaže i World of Statistics, koji je objavio listu najčešćih rođendana u svetu, a upravo 29. februara došao je na poslednje mesto.

Na listi najređih rođendana na svetu često se nalaze državni praznici. Božić ili 25. decembar je drugi najređi datum rođenja na svetu, a sledi 1. januar, odnosno Nova godina.

Ovi datumi se u dobrom delu zapadnog sveta smatraju neradnim danima – tada u bolnici rade samo dežurni lekari i samo deca se rađaju prirodnim putem. Ukoliko lekar treba da zakaže carski rez unapred, uradiće to pre ili posle božićnih praznika.

Iako je kraj novembra i decembra popularno vreme za začeće, u ovom periodu uopšteno se rađa manji broj dece, o čemu govori i ova studija. Nasuprot tome, septembar je mesec u kojem se rađa najveći broj dece, prenosi Zadovoljna.hr.

Da li ste među onima koji imaju najređi rođendan na svetu? U nastavku otkrijte 10 datuma u ​​godini kada se rađa najmanji broj beba.

10 najređih rođendana na svetu prema podacima organizacije World of Statistics:

29. februar

25. decembar

1. januar

24. decembar

4. jul

2. januar

26. decembar

27. novembar

23. novembar

25. novembar

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas