· · Komentari: 0
UKRASI

NAJSTARIJE NOVOGODIŠNJE LAMPICE: Kupljene 1969. godine i rade kao prvog dana! (FOTO/VIDEO)

U Britaniji se jedne lampice pale 53. godinu zaredom.

1638867197_00toma_milion_06122021_0124.jpg
Foto: Printskrin/Jutjub

Vina Šedik je platila samo 3 funte svoje lampice tokom kupovine 1969. godine. Kada je umrla 2019. godine, nasledio ih je njen sin Ros Far-Semens (42).

Važan deo novogodišnjih čarolija

Ros se nada da će ih naslediti i njegova ćerka Ronie, koja trenutno ima osam meseci.

Rekao je: „Bukvalno je magija što one još uvek mogu da budu deo svih božićnih svečanosti. Ovo je važna nova godina za lampice i moju porodicu. Ove godine je bilo mnogo događaja. Oženio sam se svojom neverovatnom ženom Rut, a takođe smo dobili i novorođenče koje sada ima osam meseci."

Pročitajte još: NEVEROVATNO! Čovek postavio 30.000 LAMPICA i mora da pritisne 98 PREKIDAČA da bi ih uključio (FOTO/VIDEO)

„S obzirom da ih je mama kupila 1969, zaista je neverovatno biti deo njihovog kontinuiranog uspeha i posebnog mesta u domaćinstvu pomažući nam svima da proslavimo Božić sa stilom."

Foto: Privatna arhiva

Svetla, koja su pričvršćena za plastičnu jelku iz 1970-ih, danas su upaljena.

Trenutak sumnje

Prošle godine je došlo do kratkog trenutka zabrinutosti kada je lampicama trebalo nekoliko sekundi da upale.

Ali nastavnik muzike Ros iz Plimuta, Devon, konsultovao je električara da proveri da li su i dalje bezbedne.

Foto: Printskrin/Jutjub/ SWNS

Rekao je: „Nikada nismo morali da menjamo sijalicu, što je dobro jer sam izgubio pojam gde su bili rezervni delovi."

Ros je čak razmišljao o tome da plati da se sva ožičenja ažuriraju.

Dodao je: „Ali u isto vreme, ako promenite lampice i žice - to više nisu ista svetla, a ja bih se osećao kao da varam 100-godišnji san."

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUK

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.