Oglas
· · Komentari: 0

Osam pitanja koja treba da postavimo sebi na početku jeseni: Odgovori bi mogli da otkriju mnogo

Važno je da ove jeseni osvestimo kakvo značenje dajemo sebi, koji ton biramo za ovu etapu, šta priželjkujemo

1695542736_shutterstock_1135436189.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Vreme je da sipate sebi veliku šolju omiljenog čaja, uzmete prelepu beležnicu ili omiljeni laptop i napravite plan za ovu jesen. Plan ne treba da podrazumeva to da konačno treba da nađete tehničara da popravi vrata, predate prijavu kadrovskoj rezervi, upišete dete kod novog vaspitača i pokažete stomatologu taj zub što vas muči. Ionako ćete sve ovo uraditi, bez lepog dnevnika i bez magičnog raspoloženja - ovo je sama rutina života, bez koje ne možete.

Predlažem vam da odvojite sat-dva, a možda, ako ste velikodušni prema sebi, i više sati za razmišljanje o tome šta će vam ova jesen zaista biti dobra, korisna i neophodna. Koje resurse, rezerve i potencijal ima za vas lično? Budite iskreni prema sebi, hrabro postavljajte sebi pitanja, aktivnije sanjajte.

Dakle, evo nekoliko korisnih pitanja koja treba sebi da postavite ove jeseni:

1) Koje su moje osnovne vrednosti i da li zaista živim po njima?

2) Šta za mene znači "živeti" i "biti živ"?

3) Koji su moji prioriteti i šta radim da ih ostvarim?

4) Koje stvari iz prošlosti želim da spalim kao jesenje lišće i da im se više ne vraćam?

5) Zašto sam neke stvari tvrdoglavo odlagao za kasnije, iako to želim, iako mi je to zaista važno?

6) Kojim novim stvarima želim da ispunim ovu jesen i svoj život?

7) Kakav sam zaista? Kako da poznajem i vidim sebe? Šta sa sobom tek ističem i prepoznajem?

8) Po čemu će se tačno ova moja jesen razlikovati od svih ostalih godišnjih doba mog života?

Ovo malo jesenje druženje sa samim sobom predstavlja odlično vreme da bolje razumete sebe i sve postavite na svoje mesto. Doći će važni odgovori i svest. Biće više poverenja i topline prema jeseni koja vam je već blizu. Kojim god bojama da je ofarbate, tako će i biti.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas