Oglas
· · Komentari: 0
RELAKSACIJA

Sedam IDEJA ZA VIKEND koje će vas napuniti ENERGIJOM za radnu sedmicu

Neka planovi ne zavise jedino od lepog vremena.

1606044338_Depositphotos_223350166_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Čini se kako vikend uvek traje prekratko, ali može se produžiti ako iskoristite svaku priliku za odmor i uživanje.

Ponekad nas radna sedmica toliko iscrpi, pa su krevet i ćebe sve što nam treba. Srećom, vikend ipak traje dva dana i možete da stignete i da se opustite različitim aktivnostima. Dok razmišljate o tome kako jedva čekate vikend, razmislite i kako da ga maksimalno iskoristite! Neka planovi ne zavise jedino od lepog vremena.

Pročitajte još: Naučnici izračunali koliko PODZEMNE VODE ima na Zemlji

1. Organizujte piknik

Idealna kombinacija uživanja i rekreacije s prijateljima na otvorenom. Poželjno je lepo vreme, a korpu s voćem, sendvičima ili reketima za badminton isplanirajte ranije. U slučaju kiše, preselite ga u dnevni boravak i dodajte novu dimenziju kućnim druženjima. 

2. Kratko putovanje
    
Provedite deo vikenda u drugom gradu (ili državi), bez posebnog povoda, (naravno ako su bgranice otvorene). Tim više ako u nekom mestu nikada niste bili, a udaljeno je par sati vožnje. Šetnja, kafa, ručak – sasvim obično popodne u novom gradu lepo je iskustvo, a ako "naletite" na nekakvo zgodno događanje, još bolje. 

Pročitajte još: Šta MUZIKA koju slušate govori o vašem MENTALNOM ZDRAVLJU?

Foto: Depozit

3. Vreme za kreativnost

Bavite li se kreativnim hobijem, bićete produktivniji ako mu se posvetite vikendom, a i sam proces će vas opustiti. Pripremite materijale i uživajte u vremenu koje je isključivo vaše. Bliži se vreme praznika, stoga zašto ovogodišnji ukrasi i pokloni ne bi bili iz kućne radinosti? 

4. Poseta muzeju

Vikend je dobra prilika za obilazak muzeja u vašem ili obližnjem gradu. Ako je reč o većem muzeju, a posebno ako ga posećujete prvi put, uputite se bez obzira na aktualnu izložbu. Razgledajte stalnu postavku i istražite druge sadržaje, a kasnije nastavite s uživanjem uz čaj i kolače, inspirisani novim temama za razgovor.

Pročitajte još: EMOTIVNI vole FOLK, a kakve osobe slušaju ROK i HEVI METAL?

5. Veče međunarodne kuhinje 

Pozovite prijatelje na uživanje u jelima neke nacionalne kuhinje. Nadahnite se poslednjim putovanjem ili jelima koja još niste radili kod kuće. Neskloniji riziku mogu da odaberu kuhinju koja im dobro leži jer je ionako poenta svega dobro druženje. Ovakve večeri imaju potencijala da postanu redovna praksa, a uz pametne telefone i da prerastu u zabavni video kulinarski šou.

6. Muzika je zvonka radost

Proverite šta se događa u gradu: odlazak na koncerte može biti dobra prilika za proširivanje muzičkih vidika. Ostajete li kod kuće, opustite se preslušavajući stare kolekcije albuma koje godinama niste slušali. Korak više: karaoke veče s prijateljima i dobra zabava je zagarantovana.

Foto: Depozit

Pročitajte još: PLES IZNAD BOLESTI: Nikad zaboravljeni pokreti bivše balerine sa Alzhajmerom (POTRESNI VIDEO)

7. Boravak u prirodi

Ne spada u najinovativnije predloge, ali uvek upali. Na svežem vazduhu najbolje ćete napuniti baterije: duga šetnja gradom ili šumom, trčanje ili košarka na školskom igralištu, pa čak i poseta zoološkom vrtu ili etno selu dobre su ideje. 

Na kraju, koje god aktivnosti da izaberete, prilagodite ih vlastitom ukusu i vremenskim uslovima. Jednostavno uživajte u svakom trenutku – i ne mislite na poneđeljak!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas