Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РЕЛАКСАЦИЈА

Седам ИДЕЈА ЗА ВИКЕНД које ће вас напунити ЕНЕРГИЈОМ за радну седмицу

Нека планови не зависе једино од лепог времена.

1606044338_Depositphotos_223350166_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Чини се како викенд увек траје прекратко, али може се продужити ако искористите сваку прилику за одмор и уживање.

Понекад нас радна седмица толико исцрпи, па су кревет и ћебе све што нам треба. Срећом, викенд ипак траје два дана и можете да стигнете и да се опустите различитим активностима. Док размишљате о томе како једва чекате викенд, размислите и како да га максимално искористите! Нека планови не зависе једино од лепог времена.

Прочитајте још: Научници израчунали колико ПОДЗЕМНЕ ВОДЕ има на Земљи

1. Организујте пикник

Идеална комбинација уживања и рекреације с пријатељима на отвореном. Пожељно је лепо време, а корпу с воћем, сендвичима или рекетима за бадминтон испланирајте раније. У случају кише, преселите га у дневни боравак и додајте нову димензију кућним дружењима. 

2. Кратко путовање
    
Проведите део викенда у другом граду (или држави), без посебног повода, (наравно ако су бгранице отворене). Тим више ако у неком месту никада нисте били, а удаљено је пар сати вожње. Шетња, кафа, ручак – сасвим обично поподне у новом граду лепо је искуство, а ако "налетите" на некакво згодно догађање, још боље. 

Прочитајте још: Шта МУЗИКА коју слушате говори о вашем МЕНТАЛНОМ ЗДРАВЉУ?

Фото: Депозит

3. Време за креативност

Бавите ли се креативним хобијем, бићете продуктивнији ако му се посветите викендом, а и сам процес ће вас опустити. Припремите материјале и уживајте у времену које је искључиво ваше. Ближи се време празника, стога зашто овогодишњи украси и поклони не би били из кућне радиности? 

4. Посета музеју

Викенд је добра прилика за обилазак музеја у вашем или оближњем граду. Ако је реч о већем музеју, а посебно ако га посећујете први пут, упутите се без обзира на актуалну изложбу. Разгледајте сталну поставку и истражите друге садржаје, а касније наставите с уживањем уз чај и колаче, инспирисани новим темама за разговор.

Прочитајте још: ЕМОТИВНИ воле ФОЛК, а какве особе слушају РОК и ХЕВИ МЕТАЛ?

5. Вече међународне кухиње 

Позовите пријатеље на уживање у јелима неке националне кухиње. Надахните се последњим путовањем или јелима која још нисте радили код куће. Несклонији ризику могу да одаберу кухињу која им добро лежи јер је ионако поента свега добро дружење. Овакве вечери имају потенцијала да постану редовна пракса, а уз паметне телефоне и да прерасту у забавни видео кулинарски шоу.

6. Музика је звонка радост

Проверите шта се догађа у граду: одлазак на концерте може бити добра прилика за проширивање музичких видика. Остајете ли код куће, опустите се преслушавајући старе колекције албума које годинама нисте слушали. Корак више: караоке вече с пријатељима и добра забава је загарантована.

Фото: Депозит

Прочитајте још: ПЛЕС ИЗНАД БОЛЕСТИ: Никад заборављени покрети бивше балерине са Алзхајмером (ПОТРЕСНИ ВИДЕО)

7. Боравак у природи

Не спада у најиновативније предлоге, али увек упали. На свежем ваздуху најбоље ћете напунити батерије: дуга шетња градом или шумом, трчање или кошарка на школском игралишту, па чак и посета зоолошком врту или етно селу добре су идеје. 

На крају, које год активности да изаберете, прилагодите их властитом укусу и временским условима. Једноставно уживајте у сваком тренутку – и не мислите на понеђељак!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas