Oglas
· · Komentari: 0

Koje su prednosti biciklizma? Fizička aktivnost koja je višestruko korisna

Svaki vid fizičke aktivnosti je dobar za naše zdravlje, a višestruko koristan može biti i biciklizam

1695814437_shutterstock_2030336525.jpg
Foto: Šhutterstock
Oglas

Ovaj način rekreacije pozitivno utiče na fizičko i mentalno zdravlje, doprinosi održavanju ravnoteže i jačanju kostiju s obzirom na to da okretanjem pedala telo pruža otpor. Odlično deluje protiv depresije i stresa, pa ukoliko osećate da vas obuzima takvo osećanje, sedite na bicikl i provozajte se.

Stručnjaci kažu da je dva sata vožnje biciklom nedeljno dovoljno za postizanje kondicije i poboljšanje zdravlja. Ne zahteva previše fizičke spremnosti i prija početnicima koji žele da se bave sportom.

Istraživanja su pokazala da biciklizam pomaže i kod upala gornjeg respiratornog sistema i ublažavanja simptoma prehlade. Smatra se da može da smanji simptome prehlade i infekcija za 40 procenata. Pomaže i kod jačanja imuniteta jer je reč o vrsti lagane vežbe koja povećava stvaranje esencijalnih proteina i buđenje belih krvnih ćelija.

Biciklizam je jedna od najefikasnijih rekreativnih aktivnosti jer aktivira sve grupe mišića, naročito nogu, pa predstavlja trening za gotovo celo telo. Već posle dve-tri nedelje redovne vožnje bicikla bićete ponosni na savršen oblik svojih nogu jer okretanje pedala zahteva rad svih mišića u njima. Takođe, mišići donjeg dela leđa kao i trbušni, pomažu da zadržite pravilan položaj tela na biciklu.

BONUS VIDEO

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas