Oglas
· · Komentari: 0

Stvari o "Titaniku" koje niste znali: Džeka je trebalo da glumi OVAJ glumac, Kejt Vinslet dobila upalu pluća

Zanimljivosti o jednom od najpoznatijih filmova

1649669141_titanic-g08a824e8b_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Za četiri dana, biće tačno 110 godina otkada je najveći brod u to vreme, "Titanik", potonuo. NJegova ruta trebalo je da bude od britanskog Sautemptona do NJujorka, ali tamo nikada nije stigao.

Potonuće ovog broda toliko je poznato da postoje različite priče i teorije. Snimljeni su brojni dokumentarci i filmovi o tome, a svakako da je najpoznatije ostvarenje reditelja Džejmsa Kamerona iz 1997. godine. Danas skoro svako zna ko su Džek i Rouz, a čak i 25 godina nakon premijere "Titanika" interesovanje za njega ne jenjava.

Pročitajte još: Pri izboru materijala i postavljanju sistema termoizolacije obavezno obratite pažnu na OVE stvati

Kameron je 2001. godine i snimio šezdesetominutni dokumentarac "Duhovi ambisa" gde on zapravo posećuje olupinu broda. One godine kada je sniman film, nisu postojale kamere koje bi mogle da uđu dublje unutar olupine.U dokumentarcu saznajemo da će olupina ovog broda nestati za 2 do 3 decenije.

Ali, koje su to stvari o čuvenom "Titaniku" koji nisu baš toliko poznate?

1. Ovaj film je zaradio toliki novac da je moglo da se napravi čak četiri i po nova "Titanika"! Budžet ovog filma iznosio je neverovatnih 200 miliona dolara! On spada u najprofitabilnije filmove u istoriji kinematografije.

2. Ulogu Džeka Dosona trebalo je da dobije Metju Mehokani, jer je to bio izbor producenata filma. Međutim, Leonardo Dikaprio bio je izbor reditelja Džejmsa Kamerona.

3. Kejt Vinslet odbijala je da nosi ronilačko odelo ispod scenske garderobe. Zbog toga je na snimanju zaradila upalu pluća.

Pročitajte još: LEPOTICA O KOJOJ SE I DANAS PRIČA: Ko je bila prava Zona Zamfirova?

4. Baka Glorija Stjuart jedina je osoba koja je učestvovala u snimanju filma, a da je bila živa kad je originalni "Titanik" otplovio 1912. godine.

5. Crteže Džeka Dosona koje pamtimo, u stvari je crtao Džejms Kameron. Čak i u čuvenoj sceni, kada Džek crta Rouz i kada se kamera fokusira na ruke, to su Kameronovi prsti!

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas