· · Komentari: 0
INTERNET

U ovom SELU internet veza gubila se svaki dan u isto vreme, a za sve je bio kriv meštanin koji je RADIO OVO

Kada nestane signal za internet u selu u Engleskoj, to je onda veliki problem. Makar je bio za meštane sela Aberhosan u Velsu, a onda su im inženjeri "detektivi" olakšali muke otklonivši kvar.

1601019813_Depositphotos_186856216_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Godinu u po dana se u ovom selu gubio signal za internet. Inženjeri su više puta dolazili u selo i nisu pronalazili nikakvu smetnju na mreži, iako su za svaki slučaj promenili kablove trudeći se da reše problem, ali bez uspeha.

Posle niza testova zaključili su da bi uzrok mogao da bude fenomen visokoimpulsnog zvuka, odnosno da smetnje uzrokuje električni uređaju koji emituje signal koji ometa širokopojasnu vezu.

Pročitajte još: NARODNO VEROVANJE O DRVEĆU: Dren za dobro zdravlje, jabuka simbol ljubavi i prijateljstva

Foto: Depozit

 

Zato su se opremljeni tehnologijom uputili u šetnju selom u šest sati ujutru kako bi locirali električni zvuk. Sat vremena kasnije pokupili su signal i istraga ih je dovela do stanovnika koji je svako jutro u sedam časova uključivao prastari televizor koji je gasio internet.

Vlasnik starog televizora poslušao je inženjere i više nije uključivao uređaj, pa su ostali meštani mogli bez prepreka da surfuju po netu.

Pročitajte još: DA LI BISTE PRISTALI DA VAM PARTNER DAJE DžEPARAC? Pogledajte ovaj neobičan dogovor: "Muž mi daje 124 000 dinara mesečno…"

Koliko je internet dragocen žiteljima sela, pokazuje i podatak da su inženjere proglasili herojima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.