· · Komentari: 0
DžEPARAC

DA LI BISTE PRISTALI DA VAM PARTNER DAJE DžEPARAC? Pogledajte ovaj neobičan dogovor: "Muž mi daje 124 000 dinara mesečno…"

Parovi su otkrili zašto u njihovom braku funkcioniše takav neobičan dogovor.

1600947803_Depositphotos_42866021_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Nažalost, džeparce obično prestajemo da dobijamo kada odrastemo. Ali, neki ga i dalje dobijaju, ali ne od roditelja, već od partnera.

Naime, nekoliko parova je otkrilo da se tako uspešno nose sa novčanim problemima u braku.

Hiljadu funti džeparca

Aleksandra je u mladosti bila party devojka koja nije znala sa novcem, što je, kako kaže, opasna kombinacija. 

- Ako sam videla nešto što sam htela, kupila bih to. Trošila sam više nego što sam zarađivala, pa sam upala u dug od 8.000 funti - objasnila je.

Uzela je nekoliko pozajmica kako bi otplatila dug. Onda je upoznala budućeg supruga Meta koji je računovođa. Ubrzo su se venčali i dobili dvoje dece.

Pročitajte još: Cela Srbija šeruje snimak sa svadbe! Posle kumovog POKLONA mladoženja zaigrao, a MLADA SE UHVATILA ZA GLAVU (VIDEO)

Foto: Depozit

Imali su zajednički račun u banci koji su zadržali do kraja njenog porodiljskog odsustva, kada je odlučila dati otkaz kako bi se brinula o deci.

- Odlučili smo da će mi muž od svoje plate davati džeparac. Tada sam dobijala 80 funti dečjeg dodatka mesečno, a Met mi je davao 600. Od toga bih plaćala hranu, izlaske, teretanu i časove muzike za decu. Nisam plaćala hipoteku i ostatak računa, ali ostalo bi mi još novca za zabavu - otkrila je Aleksandra.

Priznaje kako joj je bilo čudno da dobija džeparac nakon što je radila za platu. Met je napredovao u karijeri i sada joj daje 1.000 funti (oko 128.000 dinara) džeparca mesečno.

Deo nje želi da zarađuje i ponovno radi. - Ponekad sam kritična prema sebi, osećam se kao da nisam nezavisna i sram me toga - rekla je i dodala da se ponovno školuje.

Pročitajte još: Ovaj šef je dao NEPUŠAČIMA PET DANA više ODMORA, a postoji MATEMATIČKO objašnjenje

Dug u koji se "uvalila" u mladosti ju je uplašio, a tvrdi kako je sada puno odgovornija sa novcem.

Foto: Depozit

Sve bi spiskao na piće i tetovaže

S druge strane, Žade daje svom nezaposlenom vereniku Tobiju 50 funti (oko 6.400 dinara) džeparca mesečno.

- Da se on brine oko naših finansija, ne bismo imali struju i hranu, već igrice ili nekakve ukrase - uverena je Žade koja je napustila dom sa 17 godina i naučila preživljavati s malom platom. S druge strane, Tobi bi "spiskao" svaki novčić na hranu, piće i tetovaže, a živeo je sa majkom i bakom pa se nikad nije morao brinuti oko plaćanja režija.

Pročitajte još: ZAŠTO ZABORAVLJAMO SNOVE? Odgovor je tu! A da biste ih bolje zapamtili uradite OVO

- Predložila sam mu džeparac. Nisam htela da se muči, dok ja pristojno zarađujem, ali nisam htela ni da ugrožava moju finansijsku sigurnost. Srećom, nije se uvredio i dosad nam dobro ide - otkrila je Žade.

- Tobi džeparac troši na pivo u pubu, cigarete i poneku nasumičnu kupovinu koja je samo njemu jasna. Dolazimo iz različitih pozadina, pa imamo različite poglede na novac. Ponekad priželjkujem da i on ima stabilan prihod, ali zasad se snalazimo - zaključila je 22-godišnja Britanka.

Nisam dobra s novcem

Riša i Rajan danas su u braku i imaju dve ćerke, a zajednički bankovni račun otvorili su samo dva meseca nakon upoznavanja. Razlog tome je što je Rajan pažljiv s novcem, dok Riša voli da se počasti kozmetikom, krpicama ili frizurom.

Foto: Depozit

Pročitajte još: "Krenula sam da vežbam kad mi je prišao zaposleni sa SULUDIM ZAHTEVOM, zbog kog sam morala da NAPUSTIM TRENING" (FOTO)

Zato Britanka svakog meseca od supruga dobija 100 funti (12.800 dinara) džeparca.

- Užasna sam s novcem, prodali smo stanove i uselili se zajedno u kuću pre šest godina. Tada je počeo da mi daje džeparac na moj predlog. Iskreno smo razgovarali o novcu i njemu se to činilo kao dobra ideja - priznala je Riša.

Tvrdi kako je danas bolja s novcem jer vodi svoj biznis i ima dvoje dece, pa su joj se prioriteti promenili. - Dizajnerske torbice mi više nisu privlačne, ali volim da se počastim bez paničenja da sam slučajno potrošila novac namenjen za režije. Finansijske brige mogu uticati na mentalno zdravlje, a naš dogovor to sprečava. Rajan i ja smo tim. Delimo novac, pa mislim da naš aranžman nije nefeministički - zaključila je.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.