Oglas
· · Komentari: 0

ZA KIŠAN DAN U KUĆI: Zaboravljene dečje igre koje smo svi obožavali!

Kako se danas ne ide u školu, i kakonekada vremenske prilike ne dozvoljavaju da se boravi u dvorištima ina igralištima, podsećamo Vas na igre koje bi mogle da se igraju u kući i koje su nekada ispunjavale naše dečje dane.

1629787786_igre.JPG
Foto: Printscreen Youtube
Oglas

Ćorave bake

Potreban je improvizovani povez za oči, dobro raspoloženje, soba u kojoj nema mnogo nameštaja i  sve je spremno za zabavu.

Čika Mika

Na papiriće se zapišu nazivi - sudija, lopov, čika Mika, i ostavi se onoliko praznih papirića koliko ima ostalih igrača. Čika Mika mora da prepozna lopova koji mu je ''ukrao bika''. Ako pogodi ko je ''lopov'', sudija određuje kaznu za lopova; ako nekog pogrešno optuži, sam mora da bude kažnjen. Apelujemo samo da kazne ne budu surove već kreativne.

Na slovo, na slovo

Zamislite predmet koji je u sobi, kažete ostalima slovo kojim počinje i čekate da se neko doseti istog predmeta. Tražite skrivene i neočigledne predmete i uživajte dok drugima pogledi lutaju po svakom kutku sobe.

Hvatajte se ribice

Ovo je varijacija na igru ''Na slovo, na slovo''. Neko kaže ''Hvatajte se ribice velike i male, na slovo na slovo..!'' i onda svi traže predmet u sobi na izrečeno slovo. Ko se poslednji uhvati za predmet koji počinje tim slovom, izgubio je.

Zanimljiva geografija

Nisu potrebna neka detaljnija uputstva. Napišite kategorije - grad, država, planina, a možete biti i inventivni pa dodati i neke nove: slatkiš, bend, jelo. Osvežićete i testiraćete znanje, razbićete i monotoniju kišnog dana.

Pantomima

Objašnjavanje pojmova bez reči može biti genijalno. Igranje u timu je dodatak koji može pojačati zabavu, kao i ograničavanje vremena za zadatak.

Dan - noć

Iako školska igra, može da bude zabavno igrati je i u ''kućnim klupama''. Kad onaj koji određuje vikne ''Dan!'', glava je gore. Na komandu ''Noć!'' spušta se. Samo pazite da prilikom smene iz dana u noć ne udarite glavu jer se igra sedeći za stolom!

Masne fote

I na kraju, ostaju najgenijalnije - masne fote. Predloge zadataka ostavićemo Vašoj mašti, ali možda je ipak danas najgori zadatak otići do prodavnice po slatkiše.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas