Oglas
· · Komentari: 0
PREVENCIJA

Zaboravite na skupe dezificijense! Napravite sami DEZINFIKACIONO SREDSTVO za celu porodicu (RECEPT)

Iako se situacija sa korona virus polako smiruje, preventiva je dobrodošla svima

1618507701_Depositphotos_228373542_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Suvo pranje ruku i prskanje dezificijenata sa alkoholom ključni su u vremnima svetske pandemije korona virusa, kako bi smo prešili širenje zaraze i sačuvali pre svega svoje i zdravlje svoje porodice. Bez sumnje, ovo je trenutno najprodavaniji proizvod na policama supermarketa i apoteka, ali oni u sebi sadrže različite sastojke koji ih čine lepljivima, nelagodnog mirisa i slično.

Pročitajte još: LEKOVITI brazilski orah: Povoljno utiče na rad ŠTITNE ŽLEZDE, ali zašto se konzumiraju samo dva komada dnevno?!

Donosimo vam recept uz pomoć koga ćete napraviti sami svoje dezinfikacono sredstvo za celu porodicu i tako sačuvati i novce i zdravlje.

Šta kaž SZO?
Svetska zdrastvena organizacija navodi koncentracije od 75 posto izopropanola odnosno 80 posto etanola kao sasvim sigurno i 100 postodelotvorne. Kad je o etanolu reč, postoje alkoholna pića koja bi uspela zadovoljiti čak i ove standarde.

U činiji pomešajte dve trećine šoljice 99% alkohola, koji se koristi za čišćenje i jednu trećinu šoljice gela aloe vere. Nakon toga promešajte i sipajte u bočicu u kojoj ćete držati svoje sredstvo. Ne zaboravite da povremeno protresete bočicu.

Pročitajte još: POST je zdrav, jer regeneriše ćelije, snižavaju pritisak i čine još jednu fantastičnu uslugu organizmu

Aloe vera u ovoj priči služi zato da ruke ostanu zaštićene od agresivnog djelovanja alkohola. Što se alkohola tiče, smatra da se su koncentracije iznad 60 posto alkohola, bilo da je reč o izopropilnom ili o etanolu, dovoljne za ubijanje mikroorganizama.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Razblaživanje sredstva za dezinfekciju ispod 60 posto koncentracije alkohola definitivno ga čini nedovoljno delotvornim. Problem može biti i to da koncentracija alkohola u sredstvima koje kupujemo može biti ispod ovog nivoa. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas