Oglas
· · Komentari: 0
ZANIMLJIVO

Ženske stvari koje su nastale zbog JAČEG POLA: Uloške, štikle i torbice su prvo nosili MUŠKARCI

Iako su to sada nezaobilazni ženski aksesoari, u istoriji su osmiljšnjeni zbpg muškaraca.

1634759420_feet-g65251d1f8_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Iako vam je možda teško da u to poverujete, neke ženske stvari poput uložaka, torbica i štikli u početku su bile napravljene za muškarce. 

Tokom istorije mnogi ženski aksesoari bili su zapravo muški, prenosi "Brightside".

Pročitajte još: Reči FRIDE KALO koje pogađaju pravo u SRCE: Pročitajte pismo koje je napisala svom SUPRUGU

Ulošci

Jednokratne uloške stvorio je Bendžamin Frenklin, kako bi se sprečilo krvarenje ranjenih vojnika.

Kasnije su ih medicinske sestre počele koristiti kao menstrualne uloške jer su brzo upijali i bili su jednostavni za upotrebu.

Štikle

Visoka potpetica je na početku bila rezervirana za one visokog staleža i nije se nimalo smatrala erotičnom, već simbolom muškosti jer su potpetice u prošlosti smeli nositi samo muškarci.

Što su bili viši, to su si bili važniji.

Ideja nošenja visokih potpetica ili platformi nastala je već u staroj Grčkoj, a takvu obuću nosili su glumci, odnosno muškarci.

Joga

Veruje se da su jogu osmislili Brahmini, muškarci koji su deo indijskog kastinskog sistema. Bili su poznati kao "muškarci od učenja". Zatim su jogu doneli na zapad i polako je postala popularna među ženama.

Tange

Donje rublje koje ubrzava puls današnjih muškaraca prvi su nosili upravo pripadnici jačeg pola. Najstarije u potpunosti sačuvane gaćice ovog tipa čuvaju se u Britanskom muzeju.

Izrađene su od papirusa pre tri i po hiljade godina, i potiču iz drevnog Egipta, a o njihovoj popularnosti među tadašnjom egipatskom elitom svdoči podatak da je u grobnici faraona Tutankamona pronađeno više od stotinu komada ovakvih gaćica.

Torbice

Prvotna namena sada nezaobilaznog ženskog aksesoara bila je da posluži kao mala vrećica za novac.

Takve torbice bile su popularne među muškarcima zbog svoje funkcionalnosti, a kako je vreme odmicalo, žene su počele nositi takve torbice sve više, i na taj način torbica je postala omiljeni modni komad.

                         Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas