· · Komentari: 0
TOP FORMA

PET odličnih kardio vežbi za žene

Zaposlenoj ženi je teško da se posveti sopstvenom zdravlju, jer posle celodnevnog boravka u kancelariji mora da vodi računa o porodici i kućnim obavezama.

1631015823_Depositphotos_50474577_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Mnoge osobe ne znaju koje vežbe bi trebalo da rade. A ima ih mnogo. Sve kardio-vežbe angažuju veće mišiće, a možete da ih radite kako napolju, tako i kod kuće.

Pročitajte još: Ako ne volite da trčite vežbajte u kući: Evo 4 lakih vežbi

Šetnja je najbolja vežba za početnike

Šetnja je najbolja kardio-vežba za početnike. Doduše, na taj način se gubi manje kalorija nego, na primer, trčanjem, ali je zato i rizik od povreda manji. Nije vam potrebna nikakva posebna oprema. Samo udobna obuća. Da biste izvukli maksimum iz ove vežbe, hodajte brzo.

Trčanje najviše sagoreva kalorije

Trčanje ili džogiranje su aktivnosti koje nam prve padnu na pamet kada neko pomene kardio-vežbe. One su ujedno i najpopularnije. Posle svakog pretrčanog kilometra nagrađeni smo sagorevanjem 100 kalorija, što se ne postiže nijednom drugom polučasovnom kardio-vežbom. Osim toga, dovoljno je samo da uložite u udobne patike i odeću. Preporučuje se da krenete sa manjim razdaljinama, kako biste izbegle povrede nogu i stopala.

Pročitajte još: Dijeta kojom se gube kilogrami i sprečavaju NADUTOSTi gasovi (JELOVNIK)

Plivanje je dobro za telo

Plivanje uglavnom ignorišemo, ali reč je o sjajnoj kardio-vežbi, koja pritom izaziva manje stresa nego trčanje.

Konopac
Na raspolaganju vam je i preskakanje konopca, za šta su potrebni samo konopac i udobne patike.

Ples je odlična kardio vežba

Od svih kardi- vežbi, žene najviše uživaju u plesu. Plešite u različitim ritmovima, različitom brzinama, ali nastojte da u to ubacite korake koji podrazumevaju pokretanje celog tela.

Pročitajte još: Dijeta PUN TANJIR: 10 namirnica koje možete jesti neograničeno! (MENI)

Bicikl je najbolje rešenje

Za one koji žele brže vežbe, vožnja bicikla je najbolje rešenje. Jeste da ne sagorevate onoliko kalorija koliko trčanjem, ali ova vežba je zabavnija od drugih. NJena “manjkavost” je što je nešto skuplja, jer su vam potrebni dobar bicikl, kaciga i odgovarajuća odeća. Bicikliranje je manje energično od trčanja, pa ako imate bilo kakvu povredu kolena ili kukova koja vas sprečava da trčite, vožnja bicikla je prava alternativa.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.