Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОП ФОРМА

ПЕТ одличних кардио вежби за жене

Запосленој жени је тешко да се посвети сопственом здрављу, јер после целодневног боравка у канцеларији мора да води рачуна о породици и кућним обавезама.

1631015823_Depositphotos_50474577_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Многе особе не знају које вежбе би требало да раде. А има их много. Све кардио-вежбе ангажују веће мишиће, а можете да их радите како напољу, тако и код куће.

Прочитајте још: Ако не волите да трчите вежбајте у кући: Ево 4 лаких вежби

Шетња је најбоља вежба за почетнике

Шетња је најбоља кардио-вежба за почетнике. Додуше, на тај начин се губи мање калорија него, на пример, трчањем, али је зато и ризик од повреда мањи. Није вам потребна никаква посебна опрема. Само удобна обућа. Да бисте извукли максимум из ове вежбе, ходајте брзо.

Трчање највише сагорева калорије

Трчање или џогирање су активности које нам прве падну на памет када неко помене кардио-вежбе. Оне су уједно и најпопуларније. После сваког претрчаног километра награђени смо сагоревањем 100 калорија, што се не постиже ниједном другом получасовном кардио-вежбом. Осим тога, довољно је само да уложите у удобне патике и одећу. Препоручује се да кренете са мањим раздаљинама, како бисте избегле повреде ногу и стопала.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Пливање је добро за тело

Пливање углавном игноришемо, али реч је о сјајној кардио-вежби, која притом изазива мање стреса него трчање.

Конопац
На располагању вам је и прескакање конопца, за шта су потребни само конопац и удобне патике.

Плес је одлична кардио вежба

Од свих карди- вежби, жене највише уживају у плесу. Плешите у различитим ритмовима, различитом брзинама, али настојте да у то убаците кораке који подразумевају покретање целог тела.

Прочитајте још: Дијета ПУН ТАЊИР: 10 намирница које можете јести неограничено! (МЕНИ)

Бицикл је најбоље решење

За оне који желе брже вежбе, вожња бицикла је најбоље решење. Јесте да не сагоревате онолико калорија колико трчањем, али ова вежба је забавнија од других. Њена “мањкавост” је што је нешто скупља, јер су вам потребни добар бицикл, кацига и одговарајућа одећа. Бициклирање је мање енергично од трчања, па ако имате било какву повреду колена или кукова која вас спречава да трчите, вожња бицикла је права алтернатива.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas