Oglas
· · Komentari: 0
rešenje

Vežba koja popravlja držanje za 60 sekundi: Uzmite peškir

Sve više sedimo za računarom, pa nam je držanje narušeno.

1641221504_77931279f800ad7c7bc4a099f181da85a6a4faf1.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Savremen način života podrazumeva da veći deo dana provodimo u sedećem položaju, najčešće ispred računara ili za telefom. Zbog toga najviše trpi zdravlje, a menja nam se i držanje - glava sve više ide prema napred, ramena se povijaju, što veoma opterećuje vratni deo kičme.

Zbog toga se preporučuje redovna fizička aktivnost, ali postoji jednostavan način kako da poboljšate držanje za samo jedan minut. Smislio ga je cenjeni kiropraktičar dr Alan Mandel iz Floride, a olakšanje ćete osetiti posle samo 60 sekundi.

Pročitajte još: Dijeta Monike Beluči u kojoj nema GLADOVANJA: Za 7 dana čak 3 kilograma manje

Raširite ruke tako da vam lakotovi stoje pod devedeset stepeni uzmite peškir i rastežite ga što više možete. Uvlačite lopatice, držite oko deset sekundi, opustite pa ponovite. Isti postupak uradite nekoliko puta za 60 sekundi - prvo ćete osetiti žarenje između lopatica, a potom i olašanje između ramena i vrata, a to će uticati i na pravilnije držanje tela.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas