Oglas
· · Komentari: 0
TRENING

Za duži i zdraviji život: Stručnjaci otkrili koliko minuta treba da izvojimo za dnevni trening

Ovoliko možemo svi da odvojimo za dnevno vežbanje.

1610296150_Depositphotos_153035494_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Bilo da se radi o ledenom hladnom vremenu ili činjenici da su teretane zatvorene, ako se borite da se motivišete za postizanje novogodišnjih fitnes ciljeva, sigurno niste jedini. 

Pročitajte još: Vreme je za nove odluke: GODINU ZAPOČNITE VEŽBAMA sa trenerom Marijom (VIDEO)

Ali dobra vest je da nova studija pokazuje da malo vežbanja zaista mnogo pomaže. Samo 11 minuta kretanja dnevno može vam produžiti životni vek, pokazalo je nedavno istraživanje. Bilo da je to kratak jutjub trening ili brza šetnja nakon ručka - čini se da će samo 11 minuta umerenog vežbanja uspeti.

Pročitajte još: Znate li šta je skandinavski princip "FRILUFTSLIV" i zašto je dobar za mentalno zdravlje tokom zime?

Neke prethodne studije su pokazivale da je za zdrav i dug život potrebno vežbati oko sat vremena. U ovoj novijoj studiji naučnici norveške sportske medicine koristili su monitorne aktivnosti kako bi pratili vežbanje, upoređujući ga sa vremenom provedenim u neaktivnosti. Rezultati su pokazali da su učesnici koji su vežbali po 35 minuta dnevno videli najveću statističku razliku u životnom veku, međutim i oni koji su bili aktivni samo 11 minuta primetili su značajnu promenu.

Pročitajte još: Trenirate, a efekti su spori? Proverite da li HRANITE mišiće (PLAN ISHRANE)

Dakle, bez obzira na količinu dnevnog sedenja, oba vremenska okvira imala su pozitivan uticaj - što je dobra vest za one koji trenutno rade od kuće i manje se kreću.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas