· · Komentari: 0
DAR PRIRODE

Ne bacajte koren zelene salate, odličan je za nervozu

Glavice salate su pune minerala, ali je tek koren riznica!

1617710685_Sremus1.jpg
Foto: A. M.

Bez obzira na to da li volite lisnatu, putericu ili kristalku, svaka zelena salata je dobra za zdravlje jer obiluje mnogim vitaminima i mineralima.

Pročitajte još: Mladi luk je riznica vitamina, a susam je fantastičan lek

Manje je poznato da listovi i koren zelene salate sadrže sok koji je bogat laktukarijumom. Naučno je dokazano da ova supstanca ublažava bol i nervnu napetost kao i da osigurava spokojan san.

Foto: Piskabej

Pročitajte još: Smirivanje panike u stresnim situacijama: Naučite TEHNIKU DISANJA

Bakar čuva kosti

Banane, grožđe, batat krompir, paradajz, pečurke, masline su biljne namirnice koje sadrže dovoljne količine bakra. Ovaj esencijalni mineral ima važnu ulogu u očuvanju čvrstine kostiju, proizvodnji vezivnog tkiva i melanina, kao što utiče i na eliminaciju slobodnih radikala iz organizma.

Za osobe starije od 18 godina preporučeni dnevni unos bakra je 0,9 miligrama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.