· · Komentari: 0
nega

PET sjajnih blagodeti ALOE VERE za kožu

Biljka koja je međunarodno prepoznata kao izvor blagodeti za telo i kožu, aloja vera, sada se može koristiti u obliku pića, krema, maski za kosu i lice...

1615730044_Depositphotos_79635078_s-2019.jpg
Foto: Deposit

U stvari, tržište lepote učinilo je ovu biljku osnovnim sastojkom mnogih kozmetičkih proizvoda. Postoje čitave kolekcije za negu lica i tela sa ekstraktima aloja vere.

Koje su stvarne koristi aloja vere i kako deluje na kožu i telo?

Duboka hidratacija

Aloja vera pruža punu hidrataciju telu: jedan od najefikasnijih i preporučenih načina je uzimanje napitaka. U stvari, napici od aloje su strateški potez koji možete napraviti za svoje za telo.

Pročitajte još: RUSKI kardiolog Mihajlovič otkriva tajnu dugovečnosti SRBIMA: Šest vežbi za ZDRAVU KIČMU i u desetoj deceniji života

Deluje protivupalno

 

Deluje antibakterijski
Jedna od velikih blagodeti upotrebe aloja vere je antibakterijska i antivirusna reakcija. U stvari, aloja vera deluje kao stvarni podsticaj za promet ćelija i proizvodnju novih tkiva.

 

Za suzbijanje prekomerne suvoće kože, možda usled izlaganja spoljnim agensima kao što su jaki hladni vetrovi, aloja vera se pokazala kao odličan saveznik. Što se tiče opekotina od sunca, ovaj sastojak prirodnog izvora odličan je lek - ne zaboravljajući da se uvek preporučuje nanošenje kreme za sunčanje sa SPF.

Protiv peruti

Perut je neugodnost koja pogađa ogroman broj ljudi. Da bi se suprotstavili peruti, aloja vera je odličan lek. Kao što je izjavila Marfi Rouz, njujorški dermatolog, ako se aloja vera koristi na koži glave redovno, znato se smanjuje pojava peruti.

Pročitajte još: Recept za dugovečnost ruskog hirurga FEDORA UGLOVA koji je OSVOJIO PLANETU: Pozitivne misli, fizički rad i – 100 čučnjeva

Aloja jača kosu

S obzirom na bogat sadržaj vitamina, minerala i aminokiselina, pokazalo se da aloja vera dobro utiče na rast kose. Antiinflamatorno delovanje biljke pospešuje rast kose. Proizvod kao što je šampon ili regenerator na bazi aloje u ovom slučaju je veoma koristan.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.