Oglas
· · Komentari: 0
RUSKI LEK IZ PRIRODE

Ruska doktorka i travarka Irina Stefanovska otkriva: MOĆNI MELEM koji skida 10 centimetara u struku za tri nedelje

Slavna ruska travarka i doktorka Irina Stefanovska otkriva revolucionaran recept sa samo tri sastojka: sveži ren, med i neprskani limun sa korom.

1644534795_melem.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Popularna ruska doktorka i travarka Irine Stefanovska pre nekoliko godina otkrila je revolucionaran recept za melem, za koji tvrdi da su njegovom primenom žene na dnevnom nivou gubile i do 1 centimetar u struku.  Ovaj melem eliminiše višak masnoće i vode iz tela, poboljšava funkciju mozga, pamćenje, sluh i vid. Glavni sastojci ovog recepta je sveži ren, med i neprskani limun sa korom.

Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA

Blagotvorno dejstvo meda i limuna je opšte poznato, dok renu nije posvećeno dovoljno pažnje.
Ren je biljka sa višegodišnjim zelenim listovima, belim korenom i oporim ukusom. Dolazi iz Mediterana i zapadne Azije. U ishrani se najčešće koristi koren rena, ali često su veoma ukusni i mladi listovi biljke. Zbog svog sastava, vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum i fosfor, ren je osim gurmansko, izuzetan i kao lekovito sredstvo. NJegovu lekovitost poznavali su i Stari Grci. Još 1500. godina p.n.e. koristili su ga za ublažavanje bolova u leđima. Iz tih dana dolazi i izreka: “Rotkvica vredi težinu olova, repa težinu srebra, a ren težinu zlata.”

Za pripremu melema potrebno je da imate svež koren rena. Kada god da ga uberete, tokom cle godine možete sačuvati njegovu svežinu tako što ćete ga pravovremeno zakopati u vlažan pesak ili ga držati na tamnom mestu u podrumu...

Pročitajte još: Ove tri boje nikako ne smeju biti na vašim ZIDOVIMA

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu jer pomaže da se lakše prevari. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima.

Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima. Sok od rena uništava bakterije dizenterije, salmonele, tuberkuloze, kao i mnoge gljivice koje parazitiraju na čoveku i biljkama. Poboljšava funkciju organa za varenje tako što stimuliše lučenje želudačnih i crevnih sokova, žuči i enzima iz gušterače. On podstiče i rad jetre, podstiče rad srca i cirkulaciju, a odličan je i diuretik i pomaže kod reumatizma.

Pročitajte još: Smeli autfit u OSMOJ DECENIJI: Verica Rakočević u džombastim čizmama i kratkom kaputu izgleda kao TINEJDžERKA (FOTO)

Za pripremu melema potrebno je da imate svež koren rena. Kada god da ga uberete, tokom cle godine možete sačuvati njegovu svežinu tako što ćete ga pravovremeno zakopati u vlažan pesak ili ga držati na tamnom mestu u podrumu.  Ako imate veći koren, možete izribati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće. Ako želite da vam naribani hren ostane svež i nakon tri nedelje, možete ga pomešati sa kašičicom šećera i 4 kašike limunovog soka. U dobro zatvorenoj tegli, ren može stajati u frižideru do 3 nedelje.

Recept za melem za mršavljenje

Izmiksajte 125 grama svežeg korena rena. U drugoj činiji rasecite tri organska, neprskana limuna zajedno sa korom, iz njih izvadite semenke pa ih zajedno sa korom stavite u blender i izmiksajte. Kada završite miksanje limuna, sjedinite ga sa izmiksanim renom pa u tu smesu dodajte tri kašike prirodnog meda i sve dobro izmešajte. 

Pročitajte jošSkida mrlje, vraća sjaj i dezinfikuje površinu: Napravite domaće sredstvo za čišćenje PARKETA

Čuvajte ovaj melem u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte 3 nedelje po jednu kašičicu dva puta dnevno uz obroke.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas