Oglas
· · Komentari: 0
RUSKA TRADICIONALNA MEDICINA

Tri recepta RUSKE narodne medicine za regulaciju ŠEĆERA U KRVI (RECEPTI)

Dijabetes se smatra bolešću savremenog čoveka od koga u Rusiji boluje čak 9 miliona ljudi

1656196062_russian-ge97d28f42_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Dijabetes se danas smatra bolešću savremenog sveta, a samo u Rusiji ovo oboljeje ima oko devet milona Rusa što ovu državu stavlja na treću poziciju u svetu. Dijabetes nastaje usled nedozvoljenog lučenja ili delovanja insulina, hormona koji se stvara u žlezdi pankreasu i odgovoran je za pravilan metabolizam ugljenih hidrata, odnosno šećera. Bez insulina, uneti šećer u organizam putem hrane se ne može preneti iz krvotoka do ćelija, što se ispoljava kao porast šećera u krvi.

Pročitajte još: ZABLUDE O ISHRANI: Slepo se držite OVIH 6 PRAVILA, a ne znate da su potpuno pogrešna

Rast nivoa šećera u krvi, kao i razvoj samog dijabetesa, mogu nagovestiti simptomi poput konstantnog osećaja žeđi, malaksalosti, čestog mokrenja, zamućenog vida i sporog zarastanja rana. Postoje dve različite vrste dijabetesa.

Pročitajte još: Nakon što su joj roditelji pronađeni mrtvi u domu, oglasila se popularna glumice: "Želim privatnost da tugujem"

Recept sa lekovitim biljem
Pomešati po jednu kafenu kašičicu bokvice, kantariona, nane i kamilice. Preliti sa 500 mililitara ključale vode. Procediti nakon pola sata stajanja pa popiti tokom dana u dva puta.Bokvicu odlikuju protivupalno delovanje, sposobnost ublažavanja bolova i spuštanje visokog nivoa glukoze u krvotoku. Aktivni sastojci kantariona smanjuju osetljivost tela na insulin pa se zato i ova biljka koristi u sklopu lekovite mešavine. Nana sprečava komplikacije koje sa sobom može nositi skok nivoa šećera u krvi. Takođe, čuva pankreas od preteranog rada. Kamilica pomaže pri izbacivanju viška glukoze putem urina. Popravlja i holesterol, a takođe deluje umirujuće i opuštajuće na telo.

Recept sa jajima i limunom

Umutiti jedno celo jaje viljuškom i u njega dodati sok od jednog ceđenog limuna. Dobijen smesu uzimajte svakog jutra pre doručka. Terapija traje 2 nedelje i nakon toga će se primetiti pozitivni rezultati.

Jaja predstavljaju odličan izvor vrlo kvalitetnih proteina i često se preporučuju u korigovanoj ishrani dijabetičara, jer utiču na pad nivoa glukoze u krvotoku. Istraživanjima je utvrđeno da redovno konzumiranje jaja takođe sprečava razvoj dijabetesa. Pektin iz limuna smanjuje osećaj gladi što je od velike koristi obolelima od šećerne bolesti koji se suočavaju i sa gojaznošću. Limunska kiselina spušta nivo glukoze u krvi i pomaže telu da dobije potrebnu energiju korišćenjem insulina.

Pročitajte još: Da li je i vama ovo previše DETINJASTO: Paparaci uslikali Dženifer Lopez, a jedan detalj oko njenog vrata NIKO NIJE OČEKIVAO (FOTO)

Recept sa belim pasuljom

Pripremiti smešu od 20 kašika belog pasulja, 20 kašika usitnjenih suvih listova borovnice i 20 kašika osušenog i usitnjenog korena čička. Od ovog miksa, 15 grama sipati u 500 mililitara hladne vode. Pokriti sud, ostaviti ga da stoji 2 sata pa nakon toga sadržaj zagrevati do ključanja. Smanjiti temperaturu i sačekati da tečnost vri 5 minuta. Sipati u termos gde će pre ceđenja i konzumiranja odstojati još 4 sata. Uzima se 5 puta dnevno po 125 mililitara tečnosti.

Pročitajte još: Predmeti u KUPATILU kojih se morate OTARASITI: Oni su izvori bakterija, a neki više nisu zdravi za upotrebu!

Velika količina vlakana u pasulju, pretvaranjem u žele tokom procesa varenja, pomaže pri potpunom iskorišćavanju šećera radi stvaranja energije za organizam. Za listove borovnice često se kaže da predstavljaju prirodan insulin jer svojim ponašanjem ne dozvoljava glukozi da se zadržava u krvotoku. Najbolji i najlekovitiji listovi su oni ubrani pre sazrevanja ploda. Čičak čisti krvotok od toksina, podstiče cirkulaciju i istovremeno snižava povišen šećer. To se postiže zahvaljujući probiotiku insulinu koji se nalazi u korenu ove biljke.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas