· · Коментари: 0
РУСКА ТРАДИЦИОНАЛНА МЕДИЦИНА

Три рецепта РУСКЕ народне медицине за регулацију ШЕЋЕРА У КРВИ (РЕЦЕПТИ)

Дијабетес се сматра болешћу савременог човека од кога у Русији болује чак 9 милиона људи

1656196062_russian-ge97d28f42_640.jpg
Фото: Pixabay

Дијабетес се данас сматра болешћу савременог света, а само у Русији ово обољеје има око девет милона Руса што ову државу ставља на трећу позицију у свету. Дијабетес настаје услед недозвољеног лучења или деловања инсулина, хормона који се ствара у жлезди панкреасу и одговоран је за правилан метаболизам угљених хидрата, односно шећера. Без инсулина, унети шећер у организам путем хране се не може пренети из крвотока до ћелија, што се испољава као пораст шећера у крви.

Прочитајте још: ЗАБЛУДЕ О ИСХРАНИ: Слепо се држите ОВИХ 6 ПРАВИЛА, а не знате да су потпуно погрешна

Раст нивоа шећера у крви, као и развој самог дијабетеса, могу наговестити симптоми попут константног осећаја жеђи, малаксалости, честог мокрења, замућеног вида и спорог зарастања рана. Постоје две различите врсте дијабетеса.

Прочитајте још: Након што су јој родитељи пронађени мртви у дому, огласила се популарна глумице: "Желим приватност да тугујем"

Рецепт са лековитим биљем
Помешати по једну кафену кашичицу боквице, кантариона, нане и камилице. Прелити са 500 милилитара кључале воде. Процедити након пола сата стајања па попити током дана у два пута.Боквицу одликују противупално деловање, способност ублажавања болова и спуштање високог нивоа глукозе у крвотоку. Активни састојци кантариона смањују осетљивост тела на инсулин па се зато и ова биљка користи у склопу лековите мешавине. Нана спречава компликације које са собом може носити скок нивоа шећера у крви. Такође, чува панкреас од претераног рада. Камилица помаже при избацивању вишка глукозе путем урина. Поправља и холестерол, а такође делује умирујуће и опуштајуће на тело.

Рецепт са јајима и лимуном

Умутити једно цело јаје виљушком и у њега додати сок од једног цеђеног лимуна. Добијен смесу узимајте сваког јутра пре доручка. Терапија траје 2 недеље и након тога ће се приметити позитивни резултати.

Јаја представљају одличан извор врло квалитетних протеина и често се препоручују у коригованој исхрани дијабетичара, јер утичу на пад нивоа глукозе у крвотоку. Истраживањима је утврђено да редовно конзумирање јаја такође спречава развој дијабетеса. Пектин из лимуна смањује осећај глади што је од велике користи оболелима од шећерне болести који се суочавају и са гојазношћу. Лимунска киселина спушта ниво глукозе у крви и помаже телу да добије потребну енергију коришћењем инсулина.

Прочитајте још: Да ли је и вама ово превише ДЕТИЊАСТО: Папараци усликали Џенифер Лопез, а један детаљ око њеног врата НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО (ФОТО)

Рецепт са белим пасуљом

Припремити смешу од 20 кашика белог пасуља, 20 кашика уситњених сувих листова боровнице и 20 кашика осушеног и уситњеног корена чичка. Од овог микса, 15 грама сипати у 500 милилитара хладне воде. Покрити суд, оставити га да стоји 2 сата па након тога садржај загревати до кључања. Смањити температуру и сачекати да течност ври 5 минута. Сипати у термос где ће пре цеђења и конзумирања одстојати још 4 сата. Узима се 5 пута дневно по 125 милилитара течности.

Прочитајте још: Предмети у КУПАТИЛУ којих се морате ОТАРАСИТИ: Они су извори бактерија, а неки више нису здрави за употребу!

Велика количина влакана у пасуљу, претварањем у желе током процеса варења, помаже при потпуном искоришћавању шећера ради стварања енергије за организам. За листове боровнице често се каже да представљају природан инсулин јер својим понашањем не дозвољава глукози да се задржава у крвотоку. Најбољи и најлековитији листови су они убрани пре сазревања плода. Чичак чисти крвоток од токсина, подстиче циркулацију и истовремено снижава повишен шећер. То се постиже захваљујући пробиотику инсулину који се налази у корену ове биљке.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.