Oglas
· · Komentari: 0
priroda

Namirnice koje će vam dati prirodno BELE ZUBE

Ukoliko želite da izbelite zube na prirodan način, pokušajte to pomoću ovih namirnica.

1608189755_Depositphotos_169035922_s-2019.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Prirodna boja zuba varira od bele do žute, a kako starimo tako se menja. Mnogi stomatolozi nude usluge izbeljivanja, ali neki takvi tretmani mogu uzrokovati osetljive desni ili oštetiti gleđ. Stoga, pre nego što odaberete takvo rešenje, možete pokušati da jedete više onih namirnica koje će pomoći da vaši zubi budu belji, ali isto tako postoje i one koje bi trebalo da izbegavate.

Čaj, kafa, crno vino, tamna gazirana pića i pušenje imaju najviše negativnog uticaja na belinu vaših zuba.

Ove namirnice će, možda vaše zube učiniti belima.

1. Jogurt

Jogurt je bogat kalcijumom zbog kojeg će vam zubi izgledati zdravije i biti belji.

Pročitajte još: Kako da ne uništimo VITAMINE dok spremamo povrće: Pravimo greške koje smanjuju učinak

2. Jabuke

Hrskava jabuka pomaže da uklonite kamenac s površine zuba.

Foto: Deposit

3. Šargarepa

Jedenje šargarepe će imati sličan efekt kao i jedenje jabuke. 

4. Brokoli

Brokoli je bogata vlaknima koja pomažu da se smanji upala u ustima, a gvožđe koje se nalazi u ovom povrću stvara zaštitu oko zuba.

Pročitajte još: Spasite zube na vreme: Prirodni lekovi za PARADENTOZU

5. Jagode

Malinska kiselina u jagodama povećava proizvodnju pljuvačke, a ona čisti zube i sprečava promenu boje zuba.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas