Oglas
· · Komentari: 0
savet

Zašto ipak NE BI TREBALO da nameštamo krevet čim ustanemo? Navika koja ima više štete nego koristi

Da li prema navici nameštate krevet odmah nakon buđenja?

1643798696_92de03c7d400891f0b1a63270bd68662e61efd50.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Većina će verovatno reći da jer nas ovaj postupak uvodi u dalju organizaciju dana. Međutim, zašto bi ipak trebalo malo da sačekamo sa pospremanjem?

Problemi sa grinjama

Toplina i vlaga idealno su okruženje za razvoj i razmnožavanje grinja, a mesto na kome spavamo je idealno.

Korisnici društvene mreže Tik Tok često dele korisne savete, a sada nam dolazi jedan u vezi sa grinjama na posteljini. 

Pročitajte još: Moćno citrusno voće s kojim treba biti UMEREN: Ovo je preporučena DNEVNA DOZA mandarina

Doktor je podelio neobične činjenice o zdravlju, a nedavno je objasnio zašto ne bi trebalo da nameštamo krevet odmah nakon buđenja. Objasnio je koliko se zapravo znojimo tokom noći te kako to utiče na našu posteljinu.

- Nemštanje kreveta ujutro zarobiće grinje koje su se nakupile tokom noći. Grinje su manje od milimetra, hrane se ljuskama ljudske kože i uspijevaju u vlažnom okruženju - objasnio je.

@dr.karanr Stop making your bed #learnontiktok #schoolwithdrkaran #sleep #bed ♬ Steven Universe - L.Dre

Kada spavamo, naša tela postaju topla i znojava, što nas čini glavnom metom za hranjenje grinja. Ove štetočine mogu da budu krive za razne alergijske reakcije, a pospremanje kreveta odmah nakon buđenja zadržava svu vlagu u njemu te ga čini idealnim mestom za grinje. 

Pročitajte još: Za dobar početak dana: Napravite napitak pun MAGNEZIJUMA, od samo 4 SASTOJKA (RECEPT)

- Umesto toga ostavite krevet nenameštenim samo na neko vreme. To izlaže grinje vazduhu i sunčevoj svetlosti, što ih dehidrira i uzrokuje njihovo nestajanje - savetuije doktor.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas