Oglas
· · Komentari: 0

Tehnologija u službi zdravlja – inovativne metode za saniranje zdravstvenih problema

Nove procedure u različitim granama medicine su donele neverovatne rezultate u lečenju najrazličitijih promena. Jedna od njih je „all on 4“ tehnika za brzo i lako popunjavanje nedostajućih zuba, ali i lasersko skidanje dioptrije kao odličan način vraćanja jasnog vida i oštrine.

1679993634_shutterstock_1011621754-DR.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Zašto su ovo revolucionarne metode? Kakve prednosti donose? Koliko su klijentima potrebne? 

„All on 4“ postupak nadoknade zuba u vilici

Zubni implanti su najsavršeniji način za nadoknadu zuba jer menjaju zub od korena pa do veštačke krune. Ipak, to je nadoknada jednog po jednog zuba što nije praktično kada postoji potpuna krezubost. Tada na scenu stupa „ all on 4 “ postupak kod kog se postavljaju četiri implantata koji nose zubni most od maksimalnih 12 zuba.

Ovo je procedura koja donosi trajno popunjavanje zuba bez ugradnje svakog implantata pojedinačno.

Specifično je to što se 4 implantata postavljaju tako što su dva prednja kraća i ugrađuju se na mesto dvojki, a druga dva implantata su duža i postavljaju se pod uglom od 45 stepeni, ugrađuju se na mesto petica i zato „all on 4“ može da nosi čitavu konstrukciju bez poteškoća.

Ovo je jedan od pokazatelja koliko je tehnologija napredovala i kako se može dobiti svršen osmeh čak i kod osoba koje imaju veći nedostatak zuba ili krezubost vilice.

Lasersko skidanje dioptrije – tretman koji rešava problem lošeg vida

Iako su naočare popularan modni detalj, postojanje problema sa vidom donosi velike probleme u svakodnevnom funkcionisanju i stvoriće sve veće probleme kako vreme prolazi. Zbog toga je važno da se svi problemi rešavaju što ranije jer su oštrina i jasan vid neophodni za normalno funkcionisanje.

Lasersko skidanje dioptrije je jedina procedura koja može vratiti jasan vid i ukloniti bilo kakvu potrebu za nošenjem sočiva ili naočara.

Reč je o sigurnoj intervenciji koja uz pomoć UV zraka menja debljinu i oblik rožnjače usled čega se menja i dioptrija pa se naočare više ne nose.

Ova procedura se može primeniti kod dioptrije dalekovidosti do +5.0D, kratkovidosti do – 10.0D i astigmatizma do -/+ 5D. Na ovaj način se mogu korigovati veliki rasponi u promeni dioptrije pa ogroman broj pacijenata rešava ove probleme na jednostavan način.

Ceo postupak traje do 10 minuta na oba oka, a laser deluje na dioptriju za 2,5 sekunde pa što je manja dioptrija i procedura je kraća. Treba naglasiti i to da je lasersko skidanje dioptrije bezbolno i pacijenti se vrlo brzo vraćaju normalnom životu, bez naočara i problema sa vidom.

Ove navedene procedure služe da reše neke, na izgled ne rešive probleme. I krezubost i loš vid je do skoro bila situacija koja se ne može popraviti. Jedina solucija su bile proteze i naočare, a u oba slučaja je dolazilo do progresije bolesti i pogoršanja stanja.

Ipak, nauka se razvija, tehnologija unapređuje pa sada imamo nove metode koje omogućavaju kratko i efikasno lečenje. I što je najbolje, obe su minimalno invazivne pa svaki pacijent može da bude kandidat za tretman i da tako reši jedan veliki problem. Ako imate potrebu raspitajte se kod svojih lekara i zakažite pregled jer to je prvi korak ka poboljšanju zdravstvenog stanja.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas