· · Коментари: 0

Технологија у служби здравља – иновативне методе за санирање здравствених проблема

Нове процедуре у различитим гранама медицине су донеле невероватне резултате у лечењу најразличитијих промена. Једна од њих је „алл он 4“ техника за брзо и лако попуњавање недостајућих зуба, али и ласерско скидање диоптрије као одличан начин враћања јасног вида и оштрине.

1679993634_shutterstock_1011621754-DR.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

Зашто су ово револуционарне методе? Какве предности доносе? Колико су клијентима потребне? 

„Алл он 4“ поступак надокнаде зуба у вилици

Зубни импланти су најсавршенији начин за надокнаду зуба јер мењају зуб од корена па до вештачке круне. Ипак, то је надокнада једног по једног зуба што није практично када постоји потпуна крезубост. Тада на сцену ступа „ алл он 4 “ поступак код ког се постављају четири имплантата који носе зубни мост од максималних 12 зуба.

Ово је процедура која доноси трајно попуњавање зуба без уградње сваког имплантата појединачно.

Специфично је то што се 4 имплантата постављају тако што су два предња краћа и уграђују се на место двојки, а друга два имплантата су дужа и постављају се под углом од 45 степени, уграђују се на место петица и зато „алл он 4“ може да носи читаву конструкцију без потешкоћа.

Ово је један од показатеља колико је технологија напредовала и како се може добити свршен осмех чак и код особа које имају већи недостатак зуба или крезубост вилице.

Ласерско скидање диоптрије – третман који решава проблем лошег вида

Иако су наочаре популаран модни детаљ, постојање проблема са видом доноси велике проблеме у свакодневном функционисању и створиће све веће проблеме како време пролази. Због тога је важно да се сви проблеми решавају што раније јер су оштрина и јасан вид неопходни за нормално функционисање.

Ласерско скидање диоптрије је једина процедура која може вратити јасан вид и уклонити било какву потребу за ношењем сочива или наочара.

Реч је о сигурној интервенцији која уз помоћ УВ зрака мења дебљину и облик рожњаче услед чега се мења и диоптрија па се наочаре више не носе.

Ова процедура се може применити код диоптрије далековидости до +5.0Д, кратковидости до – 10.0Д и астигматизма до -/+ 5Д. На овај начин се могу кориговати велики распони у промени диоптрије па огроман број пацијената решава ове проблеме на једноставан начин.

Цео поступак траје до 10 минута на оба ока, а ласер делује на диоптрију за 2,5 секунде па што је мања диоптрија и процедура је краћа. Треба нагласити и то да је ласерско скидање диоптрије безболно и пацијенти се врло брзо враћају нормалном животу, без наочара и проблема са видом.

Ове наведене процедуре служе да реше неке, на изглед не решиве проблеме. И крезубост и лош вид је до скоро била ситуација која се не може поправити. Једина солуција су биле протезе и наочаре, а у оба случаја је долазило до прогресије болести и погоршања стања.

Ипак, наука се развија, технологија унапређује па сада имамо нове методе које омогућавају кратко и ефикасно лечење. И што је најбоље, обе су минимално инвазивне па сваки пацијент може да буде кандидат за третман и да тако реши један велики проблем. Ако имате потребу распитајте се код својих лекара и закажите преглед јер то је први корак ка побољшању здравственог стања.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.