Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI ZA BUDUĆE MAME

Trudnice, uživajte U KAFI! Evo koliko ovog napitka dnevno SMETE DA POPIJETE

Ograničena količina kofeina ne može biti štetna po zdravlje i mame i bebe

1610982166_Depositphotos_208054122_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Konzumacija kafe tokom trudnoće, 200 miligrama ili manje na dnevnom nivou ne može predstavljati rizik za pobačaj ili razvoj deteta, potvrdila je Nacionalna zdravstvena služba i druge zdravstvene organizacije u Velikoj Britaniji. Ograničen unos, kako tvrde, ne podrazumeva poptunu apsitetnciju od kafe tokom devetomesečnog perioda.

 Ograničen unos kafe ne podrazumeva poptunu apsitetnciju kafe tokom devetomesečnog perioda

Pročitajte još: Prelaskom na ŽENSKE CIGARETE nećete prestati sa PUŠENJEM, samo će se desiti OVO

- Puno je promena u trudnoći i puno je pitanja što se sme, a što ne. Zato ne treba dodatno pojačavati osećaj straha i ograničenosti kod žena. Žene mogu biti mirne ako umereno piju kafu u trudnoći - objašnjavaju naučnici sa Univerziteta King u Londonu.

Pročitajte još: Vreme je za nove odluke: GODINU ZAPOČNITE VEŽBAMA sa trenerom Marijom (VIDEO)

Naime, neke studije koje su uzete za analizu i unele su strah među trudnice, nisu relevantne jer se oslanjaju na sećanje trudnica koliko su kofeina pile. Osim toga, ne treba isključiti druge faktore rizika koje ljubitelji kafe često imaju, kao što je pušenje cigareta.

- Kao i kod mnogih drugih namirnica i kod normalne ishrane, štetnost se najčešće povezuje s velikim dozama. Nemamo dokaza da male doze kofeina mogu naštetiti pa savetujemo da se izbegava puno kafe ili čaja - zaključio je ovaj naučnik.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas