· · Komentari: 0
VEŽBAJTE SA MARIJOM

Vreme je za nove odluke: GODINU ZAPOČNITE VEŽBAMA sa trenerom Marijom (VIDEO)

Svakog vikenda na Magazinu Novosti vežbajte sa našim profesionalnim trenerom Marijom Stojanović i započnite dan na najbolji način.

1610184321_137222621_2834632253462467_187997744279636941_n.jpg
Foto: Privatna arhiva

Početak godine je idealno vreme za neke nove odluke i promene u svakodnevnim rutinama. Zašto da jedna od tih novih odluka ne bude i vežbanje ako do sada već nije?

Tokom praznika se svi malo opustimo, damo sebi oduška, a onda se treba i vratiti. Marijin prvi trening za vas u ovoj godini je za noge i gluteus.

Za današnji trening vam ne trebaju tegovi, tako da ćemo raditi veći broj ponavljanja.

Pročitajte još: Kako se osloboditi bola u mišićima posle vežbanja? Tri efikasna rešenja koja će vam pomoći da se rešite UPALE

1. Iskorak i čučanj

Radite iskorak napred, nakon toga se vraćate u čučanj, a onda ponavljate drugom nogom. Sve vreme pazite da u iskoraku koleno ne ide napred. Radite 4 puta po 10 ponavljanja.

2. Skok iz čučnja

Za ovu vežbu vam je potrebna traka. Iz položaja čučnja idete u skok. Važno je da tokom vežbe kolena idu u stranu. I ovu vežbu radite 4 puta po 10 ponavljanja.

Pročitajte još: Potreban je samo 21 minut: Ove subote radimo HIIT TRENING sa trenerom Marijom (VIDEO)

3. Vežba

Stolica ili tabure su vam potrebni za izvođenje sledeće vežbe. Penjete se jednom nogom gore potom se spuštate kao na snimku ispod. Radite 4 kruga po 12 ponavljanja jednom nogom, a zatim drugom nogom. Kad se podignete, skroz ispravite nogu.

4. Polučučanj

Nalazite se u polučučnju idete 4 koraka napred, pa skok. Potom 4 koraka nazad i ponovo skok. Kolena idu u stranu, ne ka unutra. Radite ukupno 4 puta po 15 ponavljanja.

Pročitajte još: Najvažnija novogodišnja odluka: ŠETAJTE, šetajte i rastežite se na 4 načina

5. Vežba

Ponovo vraćate traku, nalazi se malo iznad kolena. Nalazite se u položaju kao na snimku. Važno je da su kolena ka spolja. Radite 4 serije po 20 ponavljanja. Kada ste u gornjem položaju mišići gluteusa su stegnuti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.