Oglas
· · Komentari: 0
Termovizija

Minijaturna naprava za noćno osmatranje (FOTO)

Sector Optics T-20X je zanimljiv novitet na polju termovizijskih uređaja

1607509661_sector.jpg
sector - foto: “Sector Optics”
Oglas

U protekloj deceniji termovizijski uređaji su u konstantnoj ekspanziji. Performanse se podižu, dimenzije smanjuju a i cene postaju pristupačnije. 

Pročitajte još: Iako je OKO najsavršeniji optički instrument, prilikom nišanjenja javljaju se značajna ograničenja

Zbog malih dimenzija primenjiv je čak i na pištoljima i revolverima, foto: “Sector Optics”

Ipak, cena za termoviziju i dalje je neretko veća od kvalitetnog karabina sa odgovarajućom optikom. Srećom, sve više proizvođača se okreće izradi komercijalnih uređaja u nižem i srednjem cenovnom rangu, sa sasvim zadovoljavajućim karakteristikama. Jedan od najzanimljivijih noviteta je Model T-20X kompanije “Sector Optics” iz San Dijega u Kaliforniji. 

Prihvatljiv kvalitet slike, foto: “Sector Optics”

U dimenzije 7x4x4,6 cm uz masu od samo 133 grama upakovan je termoovizijski uređaj sa ekranom od 33 mm i izborom prikaza: pseudo boje, kontrast…

Pseudo boje na ekranu olakšavaju pretragu, foto: “Sector Optics”

Bez problema se montira na nišanski ili osmatrački uređaj, kameru, ali može da se koristi i samostalno “iz ruke”. Namenjen je prvenstveno lovočuvarima i biolozima za osmatranje i praćenje divljači u lovištima i rezervatima. Autonomija je veća od četiri sata sa jednom CR2 baterijom. 

Pročitajte još:  Na nišanu i u mraku (FOTO)

Lako se montira na nišanski ili osmatrački uređaj, kameru... foto: “Sector Optics”

Otporan je na prskajuću vodu i atmosfersku vlagu a efikasan domet (za cilj veličine lisice) je do 120 metara. Cena ove zanimljive spravice je oko 850 dolara.  

Dragan Šaponjić  

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas