· · Komentari: 0
SAVETI

NAJEFIKASNIJI način da prebolite staru ljubav! Pokušajte odmah...

Svi smo se ponekad u životu susreli sa ovim problemom.

1616772535_Depositphotos_82357788_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Nije lako krenuti dalje u rutinu u kojoj više nema osobe za koju smo bili vezani. Psiholozi savetuju da je važno da date sebi vremena ali i da shvatite da je samo jedan način da prebolite: prekinite svaki kontakt, prisetite se zašto je došlo do kraja veze i uklonite sve što vas podseća na bivšu ljubav.

Pročitajte još: Računica je jasna: Ovo je idealna RAZLIKA U VISINI za najlepši poljubac ikad

Prekinite svaku komunikaciju

Ovo vam se može učiniti kao drastična odluka, ali to je najlakši način da najzad krenete dalje, tvrdi psiholog Tina Tesina. Isto važi i za profile na društvenim mrežama.

- Dajte sebi vremena da razmislite o svemu i dozvolite da budete tužni. Proveravanje profila na društvenim mrežama osobe koja vas je ostavila neće vam olakšati taj proces. Iako je prirodno imati želju za kontaktom nakon raskida jer vas veže navika da se svakodnevno čujete period bez kontakta potreban je da se prilagodite na novu rutinu i nastavite dalje sa svojim životom. Česta komunikacija s tom osobom može samo povećati tugu.

Pročitajte još: Prepoznajte ih: 5 suptilnih znakova da vas partner ne poštuje

Zašto je došlo do raskida

- Kada prođe period najveće tuge može se dogoditi da poželite da obnovite kontakt. Ipak, razmislite dva puta pre nego što to učinite. Prisetite se svih razloga koji su doveli do raskida i usresredite se na sebe i želje koje imate za buduće odnose - savetuje psiholog.

Uklonite sve što vas podseća na bivšu ljubav

Poklone, fotografije i sve podsetnike na vezu koja se završila uklonite iz života.

- Spakujte ih u jednu kutiju koju ćete dobro zatvoriti tako da vam nije lako dostupna. Stavite je na neko mesto gde vam neće biti nadohvat ruke. Tek kada osetite da ste zaista dobro i da ste preboleli tu osobu, otvorite je i donesite odluku što ćete napraviti s njom - zadržati je kao uspomenu ili sve baciti - tvrdi Tesina.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.