Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI

Recept za savršen brak: Ove DVE stvari su KLJUČNE

Naučna istraživanja dokazala da recept za savršen brak ipak postoji

1644319089_srecan-par.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Recept za savršen brak uključuje šest smislenih razgovora, tri duge šetnje - i dva reda u štali svakog meseca, prema istraživanju.

Pročitajte još: Zašto MUŠKARCI PRIJATELJSKO PONAŠANJE ŽENA tumače kao FLERT: Naučnici DALI ODGOVOR

Studija na 2.000 odraslih osoba u srećnom braku u Velikoj Britaniji takođe pokazuje da imaju koristi od zajedničkog kratkog odmora dva puta godišnje, kao i od dva duža odmora. I isplati se biti nežan, jer najzadovoljniji parovi računaju da imaju seks pet puta nedeljno i govore „Volim te“ do 20 puta na dve nedelje.

Studija Varner Leisure Hotels je takođe otkrila 50 najboljih elemenata koji su ključni za srećan brak – uključujući bavljenje sopstvenim hobijima i interesima, omogućavanje drugoj polovini da vas vidi u najgorem slučaju i blesavi jedno s drugim.

Takođe se ljube dva ili tri puta dnevno i maze 11 puta svake nedelje

Parovi takođe pridaju važnost tome da slušaju jedno drugo kako gunđaju o poslu, da pokažete drugom koliko ste ponosni na njih i da poštujete druge. Sajmon Tompson, generalni direktor hotelske grupe samo za odrasle, koja je naručila istraživanje, rekao je: „Nismo bili iznenađeni kada smo videli da su kratke pauze jedan od tajnih sastojaka srećnog braka.

Saveti za srećan brak

"Mnogi parovi koji nas posećuju kažu da se osećaju bliže nakon romantičnog vikenda koji se opušta i opušta zajedno – i svakako pomaže to što ni jedan ni drugi ne moraju da rade kućne poslove. Čini se da je ovo kvalitetno vreme provedeno u zajedničkim interesima pobednička formula za trajni brak, zajedno sa vrednovanjem vremena odvojenog od bavljenja individualnim hobijem. Međutim, kao što ovo istraživanje jasno pokazuje, potrebna je dobra mešavina humora, privrženosti, razumevanja i interesovanja da bi veza bila uzbudljiva".

Ostali saveti koje dele oni koji su duboko srećni u braku uključuju opraštanje loših navika, ne spavanje zbog svađe i zatvaranje očiju kada je drugi neraspoložen ili dosadan. Dok se mnogi kunu da će zajedno isprobati nove stvari, otići vikendom i iznenaditi drugu polovinu neočekivanim poklonima.

Definicija romantike se razlikuje od osobe do osobe

Neki od udobnijih parova veruju da je ključ njihovog uspeha u tome da biraju svoje bitke, da se ne uvrede ako drugi koristi toalet ispred njih – i da uvek staju na stranu svog partnera, bez obzira da li su u pravu ili ne. Pravedna raspodela kućnih poslova utire put uspešnoj zajednici, kao i mogućnost da se smejemo jedni sa drugima nakon svađe.

Pročitajte još: Moćna poza u kojoj uživaju i muškarci i žene: Jeste li čuli za JAB-JUM?

Istraživači su takođe otkrili da 63 odsto odraslih u braku pridaje veliki značaj tome da se njihova druga polovina ponaša romantično – pri čemu je svaki peti impresioniran većim gestovima kao što je rezervacija putovanja.

Više od sedam od deset se slaže da zajedničko druženje bez ikakvih ometanja može dodati uzbuđenje svakoj vezi – i podsetiti ih zašto se toliko vole.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas