Oglas
· · Komentari: 0

Ritual koji treba da uradite na SVETOG TRIFUNA: Veruje se da možete privući pravu ljubav

Evo šta treba da uradite na današnji dan

1707921513_Foto-Shutterstock-SPC.jpg
Foto: Shutterstock, SPC
Oglas

Pravoslavni vernici u Srbiji 14. februara proslavljaju SvetogTrifuna. U starim spisima postoji priča u kojoj je Sveti Trifun izlečio Gordu, ćerku rimskog cara Gordijana. Car mu je u znak zahvalnosti pružio celo jedno malo bogatstvo, ali Sveti Trifun je taj novac podelio siromašnima.

Ovo je praznik vinogradara, pa mnogi koji imaju vinograd veruju da na ovaj datum treba porezati bar jedan čokot loze i zaliti vinom kako bi grožđe u ovoj godini bolje rodilo. Takođe, prema narodniom verovanju na praznik Svetog Trifuna treba svakog gosta poslužiti čašom vina.

Prema narodnom verovanju na ovaj praznik počinje polako da se budi prolećna čarolija koja naša srce podseća na najlepše osećanje, a to je ljubav.

Veruje se da jednim ritualom možemo privući pravu ljubav i ispuniti romantične želje. Ritual na ovaj praznik je da treba da bacite iza sebe semenke u dvorištu i izgovorite sledeće reči:

"Raspršavam ove seme zaljubljen/a,
Ovo seme posejaću u ljubavi,
Ti, koja si moja prava ljubav,
Dođi po mene i ostani dok raste,
Baš kao i moja ljubav prema tebi"

Zamislite jednu romantičnu i iskrenu želju i pomolite se na praznik Svetog Trifuna. Neka vas prati svetla energija ljubavi.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas