· · Komentari: 0

Šta žene prvo primete kod muškaraca, a šta muškarci kod žena? Odgovor će vas IZNENADITI

Antropolog Ana Mašin daje odgovor na ovo pitanje

1664370062_pexels-asad-photo-maldives-1024960.jpg
Foto: Pexels

Postoje brojne teorije o ovoj temi. Antropolog sa Univerziteta Oksford, Ana Mašin, prilikom prikupljanja podataka za svoju knjigu "Zašto volimo", došla je do zanmljivog zaključka.

Rezultati ovog istraživanja govore da žene na muškarcima evolucijiski prvo gledaju obim ramena i struka. Poželjno je da ramena budu široka, da idu u takozvani trougao, tako da struk bude uži. Ono što pripadnice lepšeg pola takođe vole, je da lice muškarca bude simetrično. To je znak dobrih gena, i pokazatelj da on može zaštititi ženu i biti posvećen porodici.

Pročitajte još: Preminula najfotogeničnija glumica na svetu: NJena lepota očarala je čitav svet (FOTO)

Pripadnici jačeg pola na ženama ptvo primećuju bokove. Najidealnija je građa u obliku peščanog sata. Uzak struk i široki bokovi govore da je žena zdrava i plodna. 

Ovaj ekperiment je rađen u Teksasu 2015. godine, i pokazali su da su da je fokus i muškaraca i žena prvo bio na stomaku, odnosno predelu dijafragme. Ovo istraživanje tvrdi da je prilikom odabira potencijalnog partnera obim struka i bokova je jedna od prvih informacija koju obrađuje naš mozak.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.