· · Komentari: 0
NAJBOLJI PRIJATELJI

Ona razgovara sa vama! 3 načina da prepoznate govor tela vaše MAČKE

Vaš ljubimac komunicira sa vama - ostaje samo da razumete šta tačno želi da kaže

1683667875_1682859059_shutterstock_2063742635.jpg
Foto: Shutterstock

Od stajanja na zadnjim nogama do mahanja repom i agresivnog izgleda, mačke često pokazuju čudna (ali šarmantna) ponašanja. Kako se ispostavilo, mnogi od ovih smešnih mačjih gestova su znaci - vaša mačka je pametna i koristi ove pokrete da vam kaže nešto o svom raspoloženju, blagostanju i željama.

Pročitajte još: Ovu macu nazivaju T-REKS, prati je pola MILIONA ljudi, a njen život će vas RASPLAKATI (VIDEO)

Evo 3 najčešća oblika mačjeg govora tela.

Rep

Mahanje repom znači da vaša mačka obraća pažnju ili upozorava. Ali ako rep počne previše da maše, vaša mačka je ljuta ili uznemirena. Podignut rep je znak prihvatanja i otvorenosti, posebno kod mačića.

Pročitajte još: DA LI SE PAS MOŽE PREHLADITI? Simptomi su gotovo isti kao i kod ljudi, a zima nije jedini period kada se mogu razboleti

Oči

Nikada ne gledajte direktno u oči nepoznate mačke dugo vremena - ona ​​će to shvatiti kao agresivan i prkosan znak i može napasti. Kada se zenice posebno šire, mačka se uplaši. Sužene zenice sugerišu da mačka može osetiti napetost. Iznenađujuće, najbolji način da uspostavite kontakt očima sa vašom mačkom je da žmirite i trepćete – treptanje unazad ukazuje da se vaša mačka oseća bezbedno.

Brkovi

Pročitajte još: Pet stvari koje mačke najviše vole: Dremka na prvom mestu

Brkovi, osetljive, taktilne dlake koje rastu na mačjem licu, smatraju se "kompasom" emocija i raspoloženja. Brkovi savijeni unazad ukazuju na anksioznost i da su mačke neprijatne. Napred zakrivljeni brkovi, poput napred zakrivljenih ušiju, ukazuju na budnost ili da se vaš ljubimac priprema za nešto važno.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.