Oglas
· · Komentari: 0
psi

OTKRIVAMO: 5 vrsta "LJUDSKE" HRANE koju TREBA DA DELITE SA SVOJIM PSOM

Veterinari uglavnom ne preporučuju da svoju hranu delite sa psom, ali postoje namirnice koje su potpuno neškodljive i zdrave po vašeg ljubimca.

1644492076_dog-g57509976b_1280.jpg
Foto: pixabay
Oglas

"Može li moj pas to da jede?" Da bismo vam pomogli da odgovorite na ovo pitanje, sastavili smo listu dozvoljene hrane za pse, a koju i mi konzumiramo. Ako želite da proširite dnevni meni  Vašeg psa ili su vam potrebne nove ideje za ukusne poslastice, čitajte dalje! Imajte na umu da dole navedene namirnice za ljude treba psu davati kao dodatnu poslasticu pored ili kao deo uravnotežene ishrane. Dodatna hrana ne bi trebalo da čini više od 25 procenata ishrane vašeg psa.

Oprez: Isprobajte jednu po jednu novu vrstu hrane kako biste bili sigurni da odgovara organizmu vašeg psa.

Pročitajte još: IMATE DECU I ODLUČILI STE DA UZMETE PSA: Odgovorite na ovih 5 pitanja i saznajte da li je pravo vreme za to

Foto: pinterest

1. Pirinač

Pirinač je dobar izbor ukoliko je vašem psu uznemiren stomak i potreban mu je blag obrok. Postoji niz različitih vrsta pirinča. Smeđi pirinač ima malo više proteina i malo manje masti u poređenju sa belim pirinčem. Beli pirinač je lako svarljiv ugljeni hidrat koji ga čini dobrim izvorom energije i pogotovo je dobar izbor ukoliko imate starijeg psa.

2. Sveži sir 

Bogat je proteinima i kalcijumom i prilično je blag; tako da može biti dobar izbor ako žeite da dodate malo proteina u ishranu vašeg psa. Sveži sir je mlečni proizvod i neki psi ne podnose dobro mlečne proizvode, što treba da imate u vidu.

3. Grašak 

Može se dodati direktno u hranu vašeg psa, zamrznut ili odmrznut. Grašak je dobar izvor vitamina B tiamina, fosfora i kalijuma.

Pročitajte još: Zbog čega PSI naginju glavu na stranu kada im nešto PRIČAMO?

4. Puter od kikirikija

 Puter od kikirikija je  zdrava poslastica sa visokim sadržajem proteina za pse. Pre nego što kupite puter od kikirikija proverite koliko sadrži šećera, budući da šećer u određenim količinama može delovati jako loše na zdravlje psa. Ako vaš pas ima problema sa težinom, vodite računa o učestalosti davanja putera od kikirikija  jer ova ukusna poslastica ima i visok sadržaj kalorija.

5. Peršun

Dugo se smatralo da peršun može umanjiti neprijatan zadah psa, pa sledeći put kada budete pripremali poslastice za svog psa, pokušajte da dodate nekoliko kašika seckanog peršuna za dodatnu aromu i boju. Peršun takođe može biti dobar izvor kalcijuma, kalijuma i beta-karotena.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas