Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
кућни љубимци

ИМАТЕ ДЕЦУ И ОДЛУЧИЛИ СТЕ ДА УЗМЕТЕ ПСА: Одговорите на ових 5 питања и сазнајте да ли је право време за то

Сама жеља да узмете пса није довољна, морате озбиљно размислити о ових 5 ствари.

1644316653_dog-gd8f0a139c_1280.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Ваша деца инсистирају да узмете пса и баш су упорни. Ви сте попустљиви, али и даље нисте сигурни. Ако сматрате да старије дете значи и да ће бити мање бриге, варате се. Постоји много петогодишњака који нису ни близу спремни да деле домаћинство са псом и буду безбедни и по љубимца и по себе - и доста двогодишњака који то јесу. Такође, постоје тинејџери који могу бити или невероватна предност или већа брига од доста млађе деце када су у питању обавезе око пса.

Фото: пинтерест


Кључ успешног поседовања пса јесте да ли су одрасли у домаћинству спремни да преузму одговорност и да управљају ситуацијом.  Ако јесу, онда скоро свака комбинација пса и детета у кући може да функционише. Да ли је право време за вашу породицу? Ево пет питања која треба да поставите себи:

Прочитајте још: Како да знате да ли је вашем ПСУ превише ВРУЋЕ у КУЋИ?


1. Да ли је бар једна одрасла особа у домаћинству заиста узбуђена због поседовања пса?

Ако то радите само због деце, немојте!  За запослене родитеље који уопште нису желели пса, брига о псима постаје врло брзо напорна и фрустрирајућа.


2. Да ли је одрасла особа који заиста жели пса  у породици она која је највише слободна и код куће?

Ако љубитељ паса ради 70 сати недељно, али обећава да ће бринути о псу, ово није време за набавку пса. Чак ни веома паметни пси не могу да се дресирају да повраћају на тепих само када је нпр. тата код куће.


3. Ко ће дресирати пса?

Да ли ћете моћи да пронађете фокус и енергију неопходну да научите пса понашању које је кључно за стрпљење родитеља и безбедност деце?

Прочитајте још: Због чега ПСИ нагињу главу на страну када им нешто ПРИЧАМО?

4. Да ли сматрате да је Ваше дете довољно зрело за боравак у истом дому са псом? 

Колико год радили са псом, ако Ваша деца док су сама, нпр. стављају оловке псу у уши, вуку, ударају или на други начин угрожавају пса, он ће по урођеном рефлексу желети да се одбрани. За пса су те ситуације изузетно стресне и перцепиране као опасност, иако можда Вама као родитељу - нису!  Можете ли се посветити пажљивом надзору деце?


5. Шта мислите о хаосу?

Често када замишљате штене и Ваше дете у глави су вам слатке слике где штене безбрижно спава у крилу Вашег детета. Али, штене је изузетно енергично и неуморно од истраживања околине. Имајте у виду да можете затећи велики хаос након посла ако оставите штене код куће само или са малом децом.

Тек када одговорите на ових 5 питања и подробно размислите о њима донесите ову важну одлуку!

              Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ



 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas