Oglas
· · Komentari: 0
zlatni saveti

Kako očistiti ANTILOP CIPELE i vratiti im baršunastu mekoću? Detaljni saveti za svaku vrstu MRLJE

Nudeći elegantnu udobnost i toplinu, obuća od antilopa je osnovni element cipelarnika u hladnijem vremenu. međutim postoji i letnja obuća koja je napravljena od ovog materijala

1654530848_david-lezcano-b_L9iE1DUHo-unsplash.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Nažalost, baršunasti materijal koji daje meku teksturu čini materijal veoma osetljivim na mrlje od vlage, prljavštine i ulja. Uz redovno nošenje, cipele i čizme od antilopa mogu prikupiti prljavštinu, ogrebotine, mrlje od vode, tragove soli i drugu prljavštinu, posebno ako ih nosite po lošem vremenu. A pošto se antilop lako može oštetiti viškom vlage, ne možete ih jednostavno potopiti u vodu sa sapunom da biste se rešili mrlja.

Pročitajte još: Tokom vrelih dana LANENA ODEĆA je najbolji izbor i za posao i za šetnju! Donosimo 3 razloga zašto je obavezna tokom LETA

Uz prave alate i tehnike, međutim, nije teško naučiti kako da čistite cipele od antilopa. U prodavnicama obuće možete pronaći razne proizvode za čišćenje antilopa, ali jednostavni predmeti za domaćinstvo često predstavljaju najbolji način za čišćenje cipela od antilopa. 

Kako očistiti antilop cipele

Pre čišćenja cipela od antilopa, uverite se da su potpuno suve. Pokušaj tretiranja mrlja ili prskanja dok su još vlažne može uvući mrlju dublje u materijal i otežati uklanjanje. Koristite papirne ubruse ili meku krpu da biste uklonili što više vlage pre nego što pustite da se cipele prirodno osuše. Nikada ne koristite fen, direktnu sunčevu svetlost ili druge izvore toplote da biste skratili vreme sušenja; ovo može prouzrokovati da se materijal osuši i stvrdne. Kada se vaša obuća potpuno osuši, pratite ova uputstva za čišćenje cipela od antilop.

Šta vam je potrebno?

  • Četkica za zube
  • Antilop guma ili čista gumica papir
  • Turpija za nokte
  • Krpa od mikrovlakana
  • Belo sirće
  • Zaštitni sprej za antilop

Korak 1: Očistite čestice
Koristite četkicu da uklonite svu prljavštinu ili čestice. Prilikom čišćenja malih površina. Počnite četkanjem u istom smeru kao što su šara ili zrna na cipeli. Za nametnutu prljavštinu, pređite na nežno kretanje napred-nazad ako se mesto ne pomera.

Korak 2: Istrljajte mrlje gumicom
Očistite cipele od antilopa koristeći gumicu za antilop ili čistu gumicu za uklanjanje malih tragova. Nežno trljajte gumicom napred-nazad preko oznake. Ako se čini da ne radi, zaustavite se i pređite na drugi metod uklanjanja. Ne želite da oštetite materijal prejakim trljanjem.Nežna turpija za nokte takođe može pomoći u uklanjanju mrlja. Koristite lagani pritisak da biste izbegli grebanje materijala.

Korak 3: Očistite antilop sa sirćetom
Za teške mrlje na cipelama od antilopa, umočite krpu od mikrovlakana u belo sirće i nežno istrljajte mrlju, vodeći računa da navlažite i ne natopite površinu. Sirće može privremeno da promeni boju antilopa dok je cipela vlažna, ali kako vlaga isparava, materijal bi trebalo da se vrati u prvobitnu boju. Ostavite da se mokro mesto osuši, a zatim proverite da li je mrlja ostala. Ponovite po potrebi dok mrlja potpuno ne nestane.

Korak 4: Nanesite sprej za zaštitu antilopa
Neka obuća od antilopa dolazi prethodno tretirana da bi bila otporna na vlagu i mrlje, ali dodavanje još jednog sloja zaštite je uvek pametna ideja. Izaberite zaštitni sprej koji je posebno dizajniran za antilop i nanesite ga prateći uputstva proizvođača. Čak i uz dodatak proizvoda koji odbija vodu i mrlje, najbolji način da održavate cipele od antilopa čistim je da ih nosite samo kada je suvo vreme i izbegavate prolivanje i prskanje kad god je to moguće.

Kako ukloniti mrlje sa antilop cipela

Određene mrlje zahtevaju posebne tehnike prilikom čišćenja antilop obuće. Koristite ove savete da uklonite neke od najčešćih mrlja sa cipela i čizama od antilopa.

Prljavština ili blato
Da biste uklonili prljavštinu ili blato sa cipela od antilopa, prvo se uverite da je materijal potpuno suv. Koristite četkicu za antilop ili četkicu za zube da biste uklonili što je više moguće prljavštine. Ako tragovi ostanu, koristite paru da nežno otpustite prljavštinu, a zatim obrišite papirnim ubrusom ili krpom da biste je podigli. Pustite da se područje osuši.

Ulje ili mast
Za mrlje od ulja ili masti na cipelama od antilopa, nanesite kukuruzni skrob na to područje i ostavite da upije višak masnoće nekoliko sati. Nežno ostružite kukuruzni skrob četkom. Ponovite po potrebi dok mesto ne nestane. Za mrlje od masti koje su se osušile, očistite područje sa malom količinom sapuna. Ostavite sapun da odstoji na mrlji oko 10 minuta, a zatim isperite ostatke sapuna tako što ćete ih obrisati vlažnom krpom. Izbegavajte natapanje cipela od antilopa direktno u vodu.

Mrlje od vode
Iako može zvučati kontraintuitivno, dodavanje vode može pomoći u uklanjanju mrlja od vode na cipelama od antilopa. Koristite bocu sa raspršivačem da lagano prskate vodu po površini. Nežno iščetkajte površinu četkom za antilop ili četkicom za zube. Obrišite višak vode čistom krpom ili papirnim ubrusima, a zatim ostavite da se potpuno osuši. Kada se osuši, nanesite hidroizolacioni sprej za antilop da biste izbegli buduće mrlje od vode.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas