Oglas
· · Komentari: 0

MARAMA kao omiljeni modni detalj: Samo zaštita od sunca ili vanvremenski trend?

Na ovaj modni detalj ne bi trebalo da zaboravite ako želite da budete u trendu

1661172809_foto-unsplash-pexels-marame.jpg
Foto: Unsplash, Pexels
Oglas

Jedan modni detalj, mali ali veoma primećen, pratilac je ovog užarenog leta.

Od kačketa, koji su decenijama mnogima bili najomiljeniji štit od sunca, marame su preuzele vodeću ulogu.

Foto: Pinterest

Samo jedno parče tkanine možete da nosite na mnogo načina, što je verovatno i prevagnulo da ga rado nosimo na glavi.

Foto: Pinterest

Najčešće ga vezujemo pozadi, poput gusara, tako da cela glava bude pokrivena. U tom slučaju zaista štiti od sunca, a, kako je u velikom broju slučajeva reč o istoj tkanini od koje su izrađeni i kupaći kostimi, tu na scenu stupa i estetki momenat.

Pročitajte još: Ovaj komad odeće bi svako trebalo da ima u svom ormaru: Najjednostaviniji način da izgledate elegantno i šik u isto vreme (FOTO)

Na ovaj način maramu, međutim, možete da nosite i u gradu, uz dugu haljinu ili neku sportsku odevnu kombinaciju, a svetski dizajneri su je "videli" i na glavama dama obučenih u elegantne suknje i sakoe.

Foto: Pinterest

Drugi način je da od marame napravimo širu traku i nehajno je obmotamo oko glave. Naravno, tada nema ni govora o zaštiti, već isključivo o atraktivnom modnom dodatku. Bandana, kako se naziva ovakva "traka" za glavu, napravljena od marame, uglavnom daje retro izgled i može da bude onaj detalj koji će dati pečat kompletnom stilu.

Foto: Pinterest

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas