Oglas
· · Komentari: 0

Ovo je važan korak pre nanošenja korektora na podočnjake: Učiniće ih zaglađenijim i manje vidljivim

Podočnjaci su prirodno tamniji od ostatka lica jer je koža u ovom predelu tanja sa puno krvnih sudova. Osim toga, to je najosetljiviji deo našeg lica, zbog čega je podložno nadutosti.

1707137947_shutterstock_165011630.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Kada tražite brzo rešenje za njihovo otklanjanje, šminka se pokazala kao najbolja. Ovde je važno da je nanesete ispravno, kako vaši podičnjaci ne bi postali još vidljiviji. 

Pripremite kožu

Šminka sa dobrim osnovama. Kada je reč o podičnjacima, misli se na hidratantnu kremu. Suva koža će izgledati umorno bez obzira na to koliko korektora nanesete na nju. Nanesite kap kreme za ispod očiju na vrh domalog prsta (koji ima najlakši dodir) i lagano je utapkajte duž područja ispod očiju, počevši od unutrašnjeg ugla prema spolja. Ponovite sa drugim okom.

Tamni krugovi koji ispravljaju boju

Podočnjaci su često praćeni hiperpigmentacijom zbog nakupljanja krvi u tom području, koja može izgledati ljubičaste ili plave boje. Za razliku od korišćenja običnog korektora, korišćenje nijanse za korekciju boje će u suštini neutralisati bilo koju nesavršenost koju želite da sakrijete. Koristite komplementarne boje (koje su suprotne na krugu boja) da poništite jedna drugu. To znači da kada je u pitanju ispravljanje dosadnih podočnjaka, trebalo bi da posegnete za sunčanim bojama, poput breskve, žute i narandžaste.

Konturne vrećice ispod očiju

Izaberite korektor koji je dve do tri nijanse svetliji od vaše kože, ali nanesite ga samo na delovima gde se vide sami podočnjaci.

Puder za setovanje (opciono)

Ako imate suvu kožu, možete preskočiti ovaj korak. Pošto su podočnjaci često teksturirani, deo cilja njihovog prikrivanja je minimiziranje teksture i lažniji izgled. Koristite četkicu ili sunđer da ga „utisnete“ u kožu kako biste sprečili pojavu borica, piše Real Simple.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas