Oglas
· · Komentari: 0

Vežbe za ZATEZANJE lica: Mogu vam pomoći da izgledate mlađe i svežije

Evo nekoliko vežbi za zatezanje lica koje svako može da uradi

1707393406_Foto-Shuttertcok-zatezanje-lice.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Lepota dolazi iz zdravog tela. Možda se nekima i čini kao fraza, ali činjenica je da je nega neophodna za svež i mladalački izgled. 

Koreni ove prakse pripadaju drevnim kulturama poput indijske i kineske fokusirajući se na protok energije i telesnu cirkulaciju. Poslednjih nekoliko decenija wellness stručnjaci fokusirali su se na mišiće lica, a s ciljem smanjivanja znakova starenja, poručuju sa sajta Sensa hr.

Pre no što primenite ove joga vežbe za zatezanje lica, pripremite prostor. Potrebno vam je ogledalo, kako biste bili sigurni da kožu ne „gužvate“, već zatežete. Za konkretne rezultate treba da izdvojiten do pet minuta vremena, dva puta dnevno (ujutro i predveče).

Poza za kožu vrata

Zasigurno ste već čuli, a možda i iskusili kako je vrat izdajica kada je reč o godinama. Stoga je ovaj korak, koji opušta ramena i podstiče pravilno držanje u toku vežbanja, idealan za početnike.

Zauzmite uspravnu poziciju, isprsite se i opustite ramena.
Istaknite bradu napred, napućite usne, a zatim lagano pomičite u desnu pa levu stranu pod uglom od 45 stepeni.
Zadržite se na svakoj strani desetak sekundi. Dišite.
Svaku stranu ponovite tri puta.

Poza za kožu čela

Smatra se idealnom jutarnjom vežbom jer podstiče cirkulaciju. Može da se raditi pre ili nakon rutine čišćenja lica.
Fizička pozicija je ista kao i u prethodnoj vežbi.

Krenite od sredine čela laganim zatezanjem prstima prema korenu kose. Ponovite to tri puta.
Dišite smireno i polako. Vežbe radite što blaže, fokusirano i polako.

Poza za usne

Zbog smanjenja proizvodnje kolagena, usne s godinama gube elastičnost, ali i punoću. Sledeća vežba pomaže pri toniranju mišića u tom području.

Položite kažiprst na uglove usana.
Nasmešite se što je više moguće.
Glavu držite uspravnom.
Pomerajte jezik polagano s jedne na drugu stranu.
Ponovite to tri puta.
Ove vežbe naučiće vas koncentraciji i pomoći će vam da zategnete lice.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas