Oglas
· · Komentari: 0

3 TRIKA DA BI ORHIDEJE DUGO CVETALE: Najlepše sobno cveće zahteva ovakvu negu

Zbog svoje zahtevnosti poznate su kao "primadone" među cvećem, evo saveta za negu

1672760319_shutterstock_1385734211-orhideje-.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Orhideje su izrazito atraktivne biljke, koje svojom pojavom mogu ulepšavati svaki dom. Ali, zahtevno održavanje, neretko ljubitelje sobnog bilja odbija od ove lepotice. No, uz pomoć samo 3 mala trika, taj posao možete odraditi lako i vašoj orhideji podariti dug život.
Ukoliko ste orhideju dobili na poklon ili kupili, sigurno ste se zapitali kako je negovati. Brzo opadanje cvetova,
tamnjenje mesnatih zelenih listova, problemi su koji dolaze zbog neispravne nege. Kako bi vas ovaj divan cvet uveseljavao što duže, delimo sa vama 3 trika, koja pomažu da vaša orhideja što duže bude u životu:

1. Saksija od terakote- Kako bi vaša orhideja što duže cvetala, preporučuje se da se plastična providna posuda u kojoj ste dobili biljku samo premesti u terakota saksiju, koja omogućuje disanje biljke. Najveća greška, koja se može napraviti kod održavanja, je ta da biljku ostavimo u ukrasnoj posudi u kojoj smo je kupili ili dobili.
Ali, prozirna plastična posuda će vam ipak trebati, pa je nemojte bacati. 

Pročitajte još: Legenda o DRACENI: Drvo koje donosi sreću i blagostanje, a evo od kada datira ova UKRASNA BILJKA

2. Jutarnje sunce- Jutarnja sunčeva svetlost godi orhideji, i zato treba da se stavi na istočnu stranu prozora, takođe je važno da svetlost ne bude direktna, kako ne bi svojom jačinom uništila biljku. Najbolje mesto gde je možete staviti je sto pored prozora, a ne iza zavese gde sunce direktno bije u nju.

Foto: Shutterstock

Pročitajte još: Pažljivo birajte RADNI STO: Dva oblika su idealna, a na ovaj materijal zaboravite

3. Umakanje u vodu

Kako bi vaša biljka bila nahranjena, potrebno ju je povremeno izvaditi iz saksije od terakote, i potopiti u plastičnoj providnoj posudici u kojoj ste je dobili, u vodi sobne temparature. Nakon nekog vremena, kad biljka upije sadržaj, ostavite kratko da otkaplje i zatim ponovo vratiti u saksiju od terakote. Takav postupak treba ponavljati svakih sedam do deset dana.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas