· · Komentari: 0
URADI SAM

Napravite ČINIJU od kokosovog oraha za samo 150 dinara! (VIDEO)

Ideja za sve koji vole da budu kreativni i opušta ih pravljenje "uradi sam" dekoracije za kuću.

1621932964_Untitled.png
FOTO: Printskrin/ Pinterest/ Alfafudi

Ukoliko želite da imate originalne činijice, za dekoraciju ili da u njima servirate omiljenu hranu, pogledajte kako to možete da uradite kod kuće.

Potrebni su vam: 

  • kokosov orah
  • šmirgla (može i tanja)
  • biljno ulje
  • mala testera (ili drugi alat kojim ćete preseći kokosov orah)

Pročitajte još: Pogledajte TRIK sa DVOSEDOM: Uštedeće vam prostor u malom stanu! (VIDEO)

Postupak:

Presecite kokos po sredini, tako da dobijete dve posudice. Budite pažljivi i radite polako. Ukoliko kokos ne stoji mirno, možete ga staviti na peškir.

Kada ste zasekli unutrašnjost, sipajte kokosovu vodu u čašu (iskoristite je za piće, spremanje hrana ili negu) i nastavite da sečete.

Ukoliko koristite jestiva ulja za premazivanje činije, ona će biti potpuno bezbedna za serviranje hrane u njoj.

Kada ste dobili dve posudice, odstanite kokos koji se nalazi unutra. Da biste ga lakše izvadili, možete staviti kokos u rernu na 10-15 minuta.

Šmirglom pređite kokosov orah, spolja i unutra.

Pročitajte još: Ovo su najlepše VISEĆE SAKSIJE koje možete da NAPRAVITE sami! (FOTO)

Premažite posudicu uljem i ostavite da se osuši, pa ponovite 4-5 puta. Koristite prirodno laneno, maslinovo ili neko drugo ulje, ukoliko želite da koristite posudicu i za hranu. Ukoliko će služiti kao dekoracija, možete da se poslužite i industrijskim lakovima ili premazima za drvo.

Pronašli smo da kokosov orah košta oko 150 dinara po kilogramu. Težina jednog kokosovog oraha se kreće od 1-2,5 kilograma. To znači da za 150-300 dinara, možete da dobijete dve činijice.

To je sve što vam je potrebno da biste dobili organsku, biorazgradivu činijicu.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.