Oglas
· · Komentari: 0
DOMAĆICE OTKRIVAJU

Mudri SAVETI! Tri kuhinjske tajne koje sigurno niste znali

Otkrivamo vam male tajne koje se tiču glavnih kuhinjskih namirnica

1609082778_kuhinja.png
Foto: Pixabay
Oglas

Svaka današnja domaćica mora znati tajne velikih kuvarica i domaćica, kako bi namirnice uvek bile sveže i spremne za pripremu i najbolja jela.

Pročitajte još: 8 STVARI koje profesionalni organizatori nikada ne bi izbacili iz kuće

Šećer, so i pirinač 

Ako već koristite šećer, onda je bolje da se opredelite za njegovu smeđu varijantu. Kako bi smeđi šećer uvek bio mekan i vlažan, u posudu u kojoj ga držite ubacite jabuku ili komadić hleba. Kako bi ostao svež, možete ga držati i u frižideru Što se tiče soli, kako biste sprečili njeno stvrdnjavanje, u nju ubacite nekoliko zrna pirinča. Pored toga, u pirinač uvek možete ubaciti lovorov list pa ćete na taj način sprečiti pojavu buba u njoj. Isti trik možete primeniti kod testenine i brašna.

Sir

Pročitajte još: NAJPOPULARNIJI ovogodišnji stil za uređenje kupatila (FOTO)

Tvrdi sirevi koji su omotani voskom vrlo se brzo stvrdnjavaju. Da biste to sprečili, sve što treba da uradite je da sir premažete slojem maslaca. Sir se neće stvrdnuti i zadržaće svoj ukus. Mekane sireve možete držati u zamrzivaču, ako vam je nešto od njih ostalo nakon obroka. Potrebno je da ih samo čvrsto zamotate i ubacite u frižider 24 sata pre serviranja.

Povrće

Pročitajte još: OVO je najbolji način da UPROPASTITE dnevnu sobu! Poštujte PRAVILA i to se NEĆE DESITI

Održavanje svežine povrća može biti izuzetno težak posao. Srećom, postoji par malih tajni koje vam mogu pomoći u tome.

Ako povrće držite u fiokama u frižideru, na dno fioke stavite papirne ubruse, jer će oni pokupiti vlagu zbog koje povrće gubi svoju svežinu. Takođe, umotajte sveže šampinjone ili gljive u papirne ubruse i slobodno ih ubacite u frižider. Ako, uprkos najboljim naporima, vaša šargarepa, celer, rotkvice i drugo povrće postaje smežurano, izrežite svež krompir, ubacite ga u ledenu vodu i nakon toga ubacite povrće. Ono će u tren oka ponovo postati hrskavo i ukusno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas