· · Komentari: 0
odeća

Uspešno uklonite MRLJE OD KAFE: Postupak je jednostavan

Mrlje od kafe su neminovne.

1613393184_Depositphotos_153451190_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Sigurno da znate koliko ih je teško ukloniti posebno ukoliko ne uradite to odmah.  Počnite sa najjednostavnijim rešenjem, isperite mrlju hladnom voodm,a ukoliko to ne reši problem pređite na druge metode.

Pročitajte još: Rešenje za NAJDOSADNIJI POSAO: Kako ispraviti košulju bez peglanja (VIDEO)

Šta treba da uradite?

Biće vam potrebana četkica za zube, tečni deterdžent za veš, prašak za pranje veša u prahu iilibelo sirće.

Isperite hladnom vodom

Svežu mrlju tretirajte hladnom vodom. Ako ne uspete da je na jednostavan način uklonite pređite na sledeći korak.

Sveža mrlja kafe skinuće se mnogo lakše od one koja je već osušena.

Nanesite tečni deterdžent

U mrlju od kafe utrljajte tečni deterdžent za veš ili tečni sapun i malo hladne vode. Sačekajte da odstoji tri do pet minuta.

Pročitajte još: Trendovi unutrašnjih boja koji će biti popularni tokom 2021. godine

Za stare mrlje od kafe, odeću natopite vodom nakon što ste je utrljali u tečni deterdžent. Svakih pet minuta  prstima lagano trljajte mrlju kako bi se skinula.

Deterdžent u prahu

Ako je mrlja i dalje tu, pomešajte malo praška za pranje veša sa istom količinom belog sirćeta i vode dok se ne pretvori u pastu. A pzatim starom četkicom za zube ribajte mrlju, vodeći računa o tome da se tkanina ne ošteti. Nakon toga temeljno isperite.

Proverite da li je mrlja od kafe u potpunosti uklonjena. Ako nije ponovite korake tretmana pre sušenja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.