· · Komentari: 0

Privucite novac, sreću i zdravlje: Saveti FENG ŠUI stručnjaka koji vam mogu pomoći da privučete POZITIVNU energiju

Raspored nameštaja u kući je prema feng šuiju jako bitan za napredak i razvoj

1663850548_home-g1e3c3dc38_1920.jpg
Foto: Pixabay

Raspored namešataja u kući prema feng šuiju - kako da rasporedite stvari u domu da bi u njemu vladala samo pozitivna energija. Feng šui stručnjaci predlažu da napravite sledeće promene za sreću, novac i napredak...

Feng šui filozofija uređenja prostora naglašava da je  energija u domu izuzetno važna, a ukoliko osećate da postoje negativne vibracije - vreme je da promenite neke stvari. Energija u domu može uticati na odnose članova porodice, partnera, novac, karijeru, razvoj, prosperitet, zdravlje...

Kada primetite da je energetsko okruženje negativno, onda je potrebno da napravite određene promene kako bi ki energija mogla slobodno da teče. U ovakvim situacijama feng šui stručnjaci najpre počinju sa premeštanjem nameštaja. Zašto je preuređivanje nameštaja toliko važno?

Činjenica je da kreativna i snažna Ki energija neprestano ulazi u naš stan ili kuću iz spoljašnjeg sveta. Feng šui stručnjaci primećuju da ova energija zahteva stalno ažuriranje u kući. Ako u se u domu dugo nešto nije menjalo, tokovi kreativne energije počinju da slabe. U slobodnom prostoru, oni i dalje zadržavaju svoju snagu, ali u uglovima gde dugo nije bilo sunčeve svetlosti, ona počinje da ustupa mesto tamnoj energiji Sha. Na ovaj način može nastati negativna energija u domu koja loše utiče na kvalitet života.

Pročitajte još: NJih treba da imate u radnom okruženju: Biljke koje ublažavaju napetost i stres

S obzirom na to da se negativna energija akumulira na onim mestima gde ne prodire sunčeva svetlost ili svetlost veštačkog osvetljenja, važno je da oslobodite ove oblasti tokom preuređenja nameštaja. Naravno, ako nema dovoljno prostora, dovoljno je samo malo pomeriti nameštaj ili napraviti izmene u pogledu kačenja ogledala u čijem odrazu se ogleda drugačihaja refleksija.

Ako imate puno nameštaja koji stoji tačno na sredini sobe, ovo je jedna od najčešćih greški. Činjenica je da se Ki energija kreće od prozora do ulaznih vrata, i to najkraćim putem. Ako nešto stoji u pravoj liniji između prozora i vrata, to morate da sklonite. Pravilno rasporedite nameštaj tako da pozitivna energija slobodno cirkuliše kroz vaš dom. Ovo je veoma važno, pa ako imate preopterećen centralni deo prostorije, morate da rešite ovaj problem.

Najpovoljnije je da raspored nameštaja u domu menjate jednom godišnje. Ako imate želju za promenom, to možete raditi i češće - na svakih pet do šest meseci. Takođe je korisno to učiniti u spavaćoj sobi, posebno u onim trenucima kada osetite da se između vas i vaše srodne duše stvaraju barijere.

Ne zaboravite da je pored preuređenja nameštaja važno je i energetski čišćenje. Najvažnije je da u domu nema nereda, da prostor nije neuredan ui zapušten. Kuća treba da bude čista i uredna - tada se aktiviraju sve moguće zone: porodica, novac, zdravlje i tako dalje.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.